İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 20:47

İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende, İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi.

Haberin Devamı

İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü'nün sahibi Aziz Sancar oldu. Sancar'ın yerine TÜBİTAK Başkanı konuştu.

Aziz hocamız adına bu ödülü almak benim adıma bir şeref. İlim Yayma Vakfı'na teşekkür ediyorum. Kendimi mutlu, heyecanlı hissediyorum.

Törene video mesaj gönderen Sancar ise şunları söyledi:

İyi bir araştırmacı meraklı olmalıdır. Dünyada olup biten tüm gelişmeleri çalışmaları bilmelisiniz. Ne olup bittiğini bilmek lazım, okumak lazım, takip etmek lazım.  Nobel'i aldığım gün Sayın Cumhurbaşkanı Japonya'daydı. Özellikle Cumhurbaşkanımız ile olan iletişimimizi anlatmak isterim. Bir Türk'ün Nobel aldığı öğrenmiş. Öğrenir öğrenmez beni aradı ve tebrik etti. Tüm Türkiye çok sevindi. Ben doktorluk yaptım. İnsanların acılarını gördüm. Kanserli hastalara karşı çaresizliğimi gördüm. Anladım ki bunların çözümü temel bilim yapmak. İlim Yayma Vakfı'nın temel bilimlere önem vermesi beni mutlu etti, umarım böyle devam ederler.

Haberin Devamı

İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Sosyal Bilim Ödülü'nün sahibini açıkladı. Sosyal Bilim Ödülü'nü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zekeriyya Kurşun kazandı.

Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler Ödülü'nü kazananı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıkladı. Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler Ödülü Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhami Gülçin'e verildi.

İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi

İlim Yayma Vakfı 2023 Büyük Ödülü'nün kime verildiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Büyük Ödülü'nün nün sahibi İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Akduman oldu. Akduman'a ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti.

BİLAL ERDOĞAN: İLİM İNSANLARIMIZIN HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELERİNİ AMAÇLADIK

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, İlim Yayma Ödülleri’nin amacını anlatarak, “İlim yolunda yılmadan ve yorulmadan çalışan değerli ilim insanlarımızın hak ettiği değeri görmelerine ve ülkemiz kamuoyunda görünür olmalarına katkı sağlamayı amaçladık. Biliyoruz ki hiçbir başarı tesadüfi değildir. Azim, inanç, gayret ve sabırla çalışmanın eseri eseridir başarı. Hedefimiz gelecek nesillere ilim aşkını işlemek, ilimle hemhal olma vesile olmak ve ülkemizdeki bilimsel çalışmaların seviyesinin yükselmesine katkı sağlamaktır. İlim insanlığa hizmet etmek, insanı yaşatmak, umudu yeşermek, yarınları var etmek için vardır. Yıkmak, yok etmek, tüketmek için değil, ilim oldurmak içindir, öldürmek için hiç değil. Bir düşünürün ifade ettiği gibi; bizim ecdadımız bilgiyi öldürmek için kullanmadı. Hesap verecek karanlık bir geçmişimiz yok bizim. Geleceğimize de hesap vermek zorunda kalacakları bir geçmişi bırakmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi

“TORUNLARINA İSRAİL NAZİLİĞİ İFADESİNİ MİRAS BIRAKIYORLAR”

Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarıyla ilgili, "İnsanlık olarak her geçen gün tarifsiz acılara tanık oluyoruz. Filistin’de insanlığın on yıllar boyunca inşa ettiği değerlerin yerle yeksan edildiğini görüyoruz. Bazıları dedelerine yapılan Nazi soykırımını bugün beraber yaşadıkları komşularına uygulayarak torunlarına tarih önünde hesap vermek zorunda kalacakları İsrail Naziliği ifadesini miras olarak bırakıyorlar. Böylece kendi elleriyle dünyanın gözü önünde, tarihin yazıldığı sokaklarda kişilerin, milletlerin, dinlerin hafızalarını silip tarihlerini yok ediyorlar. Bugün mazlumlara kan ve gözyaşını reva görenler şunu çok iyi bilsin ki; zulüm ile abad olanın akıbeti berbat olur. İnşallah bu topraklardan yükselecek ilmin feraseti zorbalığın ve zulmün yerine barışı ve hürriyeti getirecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!