İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a

Güncelleme Tarihi:

İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

TÜRKİYE’de yapılan akademik çalışmaları teşvik amacıyla düzenlenen İlim Yayma Ödülleri 16 Aralık’ta sahiplerini buluyor.

Haberin Devamı

İlim Yayma Ödülleri, 16 Aralık’ta AKM’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” olmak üzere 3 farklı kategoride sahiplerini bulacak. Üç ana kategorideki ödüllerin sahipleri henüz bilinmezken, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan bu yıl vakfın 50. yılı nedeniyle verilecek özel ödülün sahibini Prof. Dr. Aziz Sancar olarak açıkladı. Ödül gecesine bir videoyla katılacak Aziz Sancar’ın ödülü kendisi adına TUBİTAK Başkanı Hasan Mandal’a verilecek.

GENÇLERİ ÖZENDİRDİ

Bilal Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri’yle ilgili düzenlenen basın toplantısında 50. Yıl Özel Ödülü’nü neden Aziz Sancar’a verdiklerini şöyle anlattı:

“Ödüller Türkiye’deki akademik çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. Sayın Aziz Sancar sadece Nobel Ödülü kazanmış bir biliminsanı olduğu için değil, aynı zamanda bu ödülü kazandıktan sonra gençlerin akademik çalışmalara özendirilmesi noktasında, sadece Türkiye’de değil, bütün Türk dünyasında yaptığı ziyaretlerle verdiği mesajlar yüzünden çok takdire şayan bir ilim insanı. Özellikle bu yönüyle kendisinin ödüllendirilmesinin isabetli olduğunu düşündük.”

 

BAKMADAN GEÇME!