İcadiye Dağ Hamamı 4. Nevmekan oldu

Güncelleme Tarihi:

İcadiye Dağ Hamamı 4. Nevmekan oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Millet Kıraathaneleri fikrinden yola çıkarak kurduğu Nevmekan’lara bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Kuzguncuk’ta Şeyhülislam Arif Hikmet Bey tarafından Medine’deki kütüphanesine gelir sağlamak için 1854 yılında yaptırılan İcadiye Dağ Hamamı restore edildikten sonra dördüncü Nevmekan oldu.

2 KİTAP HEDİYE ETTİ

Nevmekan Kuzguncuk’un açılışına, kendisi de Kuzguncuk sakini olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

İcadiye Dağ Hamamı 4. Nevmekan oldu

Fahrettin Altun

Nevmekan Kuzguncuk’un açılış kurdelesini kesen Fahrettin Altun, kişisel kütüphanesinde yer alan Arif Hikmet Bey’e ait Arapça, Türkçe ve Farsça şiirlerden oluşan 2 kitabı mekânın kütüphanesine hediye etti. Fahrettin Altun açılışta yaptığı konuşmada “Tarihi mirası bulup çıkartmak ve insanlığın hizmetine sokmak güçlenmesine de hizmet etmektir. Bugün Türkiye etkili bir bölgesel güç ve küresel bir oyuncudur. İçe kapanan, kendi iç çelişkilerine boğulmuş, krizleriyle uğraşan bir Türkiye yok artık karşımızda. İddialı, dışa açık bir Türkiye var” dedi.

BAKMADAN GEÇME!