Hz. Muhammed’e hakaret eden şüpheli gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Hz. Muhammed’e hakaret eden şüpheli gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2020 07:00

Twitter’da Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunuldu. İçişleri Bakanı Soylu, paylaşımı yapanın gözaltına alındığını, “Peygamber Efendimize hakaret eden pislik alındı...” ifadesiyle duyurdu.

Haberin Devamı

Türkiye LGBTİ Birliği adlı Twitter hesabından, İslam dinine ve Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli paylaşımda bulunuldu. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, paylaşımı yapanı belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, paylaşımı yapan kişinin adresi belirlendi ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, paylaşımı yaptığı belirlenen M.C.S.’yi Fatih’teki evinde gözaltına aldı. M.C.S., sorgulanmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. M.C.S.’nin bilgisayarı ve cep telefonuna el konuldu. d’e Twitter hesabından hakaret eden M.C.S. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. İstanbul Valiliği de başsavcılığın talimatları doğrultusunda, hesabın domain sahibinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

BAKAN GÜL’DEN DE ‘HESAP VAKTİ’ TEPKİSİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından, “Peygamber Efendimize dil uzatan alçak müfteri için hesap vakti” açıklamasında bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Twitter hesabından şunları kaydetti: “Peygamber Efendimiz rahmet elçisidir. İnsanlığı yücelten ilahi mesajın tebliğcisidir. İnsanlığın kurtuluşunun müjdecisidir. Peygamberimize söylenen çirkin söz tüm yüce değerler ve insanlık adına affedilemez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!