Hollanda Kralı Alexander‘dan “kölelik” özrü

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Kralı Alexander‘dan “kölelik” özrü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2023 20:02

Hollanda Kralı Willem-Alexander, Hollanda’nın kölelikteki tarihsel rolü ve bu etkinin günümüzde de devam etmesi nedeniyle özür diledi.

Haberin Devamı

Hollanda Kralı Willem-Alexander, bugün Hollanda’da köleliğin yasal olarak kaldırılışının 160. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Hollanda Kralı, “Bugün burada, Kralınız ve hükümetin bir parçası olarak karşınızdayım. Bugün kendimden özür diliyorum. Hollanda’nın kölelik tarihini hatırladığımız bu günlerde insanlığa karşı işlenen bu suç için özür diliyorum” dedi.

Hollanda Kralı Alexander‘dan “kölelik” özrü

'ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLAYACAĞIM'

Irkçılığın Hollanda toplumunda hala bir sorun olduğunu söyleyen Kral, kimsenin bu özrü desteklemeyeceğini belirtti. Hollanda Kralı, özrün kabul edilmesi halinde uzlaşma ve iyileşme için çalışmalara hemen başlayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

2020 YILINDA DA ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Kral Alexander, 2020 yılında Endonezya'da Hollanda sömürgesinin "aşırı şiddet" kullanması nedeniyle özür dilemişti. Geçtiğimiz aralık ayında da Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülkesinin kölelikteki tarihsel rolü ve köleliğin günümüze kadar süregelen sonuçları için özür dilemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!