'Hızla yazmaya başlamak istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Hızla yazmaya başlamak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 00:35

YAZAR Aslı Erdoğan, Özgür Gündem soruşturması kapsamında yaklaşık 4.5 ay süren tutukluluğun ardından önceki gün görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Hürriyet’e konuşan Aslı Erdoğan, “Birden bire politik figüre döndüm. Edebiyatçı kimliğime olabildiğince hızlı dönmek ve yazmaya başlamak istiyorum” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Mayıs sonunda Danimarka’ya gidecektim. İki yıllık yazarlık bursum vardı. Son köşe yazarlığı dönemimdi. Yorulmuştum, edebiyata dönmüştüm. Ağır bir depresyon geçirdim, vize başvurusunu geciktirdim. Operasyon 15 gün sonra olsaydı, bunlar olmayacaktı. Şimdi birden bire politik figüre döndüm.

Hızla yazmaya başlamak istiyorum
Edebiyatçı kimliğime olabildiğince hızlı dönmek ve yazmaya başlamak istiyorum. Yurtdışına çıkamıyorum. Hâkim bir karar alır diye umuyorum çünkü mayısta önemli bir ödül alıyorum. Maddi gelirim de yurtdışından. Yazar burslarıyla, yaptığım konuşmalarla geçiniyorum. Bütün gelir kaynaklarım kesildi.

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM
Sudan çıkmış balık gibiyim. Epey bir kısmım koğuşta kaldı. Beklemiyordum tahliyeyi. Hazırlanmamıştım, kötü bir sürpriz olmasın diye. Hatta çamaşırlarımı yıkayıp ipe asıp koğuşta bırakmıştım. Ortalığı bile toplamamıştım. Hiç umudum yoktu. Tahliyeyi duyunca hüngür hüngür ağladım. Yıkadığım çamaşırlar koğuştaki ipte kaldı. Dava henüz sonuçlanmadığı için kurtardım gibi konuşmak istemiyorum. Türkiye’de bugün bırakılır, yarın alınabilirsin. İçerisi ile dışarısı arasındaki sınır iyice kaygan.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!