Hırsızlık zanlıları gazetecilere saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık zanlıları gazetecilere saldırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 14:04

Şanlıurfa’da, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 ay takip ettikleri şebekenin üyelerini 14 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 12’sini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler ve yakınları, kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırdılar. Olayda bir gazetecinin kamerası kırılırken, iki fotoğraf makinesinde hasar meydana geldi.

HIRSIZLIK ÅžEBEKESÄ°NE POLÄ°S DARDESÄ°

Polis ekipleri ev ve iÅŸyerlerinde kasa hırsızlığı olaylarıyla ilgili olarak Yunus Eskili (26) ile Kemal Ä°rencik (26) liderliÄŸinde bir suç örgütünü tespit ederek takibe aldı. Yapılan 5 aylık teknik ve fiziki takip sonrası polis Åžanlıurfa merkez, Siverek, Akçakale ilçeleri ile Diyarbakır’daki toplam 14 adrese eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Kemal Ä°rencik (26), Ä°brahim Halil Özçıkla (28), Erkan Ä°rencik (23), Ä°zzet Babacan (25), NeÅŸet DoÄŸan (19), Fevzi Kılıç (33), Hasan Åžinay (25), Mahmut Tok (49), Ä°brahim Halil Kılıç (23), Åžaban Adsız (30), Emrah Karakuzu (30), Abdullah Çoban (36) gözaltına alındı. 5 ay süren operasyonda ayrıca Yunus EkÅŸili (28), Åžeyhmus Kızılçınar (46), Siraç Öncel (35), Sinan Aslan (30) gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuÅŸtu.Â

ÅžEBEKE 5 AY ADIM ADIM Ä°ZLENDÄ°

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 aydır çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı saptanan bu şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Sivil ekipler tarafından kimlik ve adresleri belirlenen şebeke üyeleri adım adım izlendi. Bir yandan da bu kişilerin telefon konuşmaları dinlenmeye alındı. Takip sırasında şebeke üyeleri ayrı grup halinde çalıştıkları ancak yetersiz kaldıkları zaman birbirleriyle eleman alışverişi yaptıkları anlaşıldı. Şüpheliler, hırsızlık yapmak için bir gün önceden plan yaparak gidecekleri yerleri belirledikten sonra sabah erken saatlerde hırsızlık girişiminde bulundukları, dikkat çekmemek için genellikle takım elbise, bazen spor giyindikleri belirtildi.

Şüphelilerin çeşitli suçlardan çok sayıda suç kayıtları olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin, il merkezinde çok sayıda ev ve işyeri hırsızlık yaptıkları, yine 3 kasa hırsızlığı, 1 kamyon hırsızlığı, 2 oto hırsızlığı, tehdit yaralama, fuhuş, hayvan hırsızlığı, Birecik İlçesinde 1 kamyon hırsızlığı, Elazığ ilinde 2 kamyon hırsızlığı, Kahramanmaraş’ta 2 kamyon hırsızlığı, Gaziantep 2 kamyon, Osmaniye Düziçi’nde petrol hırsızlığı, Mersin’de 3 nakliye dolandırıcılığı olmak üzere toplam 22 ayrı olaya karıştıkları tespit edildi.

GAZETECÄ°LERE SALDIRDILAR

Gözaltına alınan 12 şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgulamalarının ardından adliye sevk edildi. Sağlık kontrolü için önce Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen şüpheliler, otobüsten indirildikleri sırada onları bekleyen Kadriye Özçıkla ile gelini Ayfer Özçıkla, gazetecilere terlikle saldırdı. Çıkan olaylarda bir gazetecinin kamerası kırılırken, 2 fotoğraf makinesinde hasar oluştu. Gazetecilerin şikayetçi olması üzerine iki kişi gözaltına alındı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!