HGS ceza sorgulama ve bakiye işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

HGS ceza sorgulama ve bakiye işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 16:12

Araçlarında HGS sistemi kullanan vatandaşlar ceza sorgulama işlemlerini merak ediyorlar. Konu hakkında aranan konulardan biri de Müşteri hizmetlerinin irtibat numarası.. Peki HGS ceza sorgulama işlemi internetten nasıl yapılır?

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulamak için; e-devlet, PTT, telefon ve bankalar aracılık eder. Bunların hiçbirine gerek kalmadan bankalara verilecek otomatik ödeme talimatı ile de bakiyenin yetersiz kalması durumunun önüne geçilebilir. HGS kullanan sürücüler, kartlarında yeterli bakiye bulundurmak zorundadırlar. Bakiye olmadan yapılan geçişlerde ihlali meydana gelir ve cezalı geçiş ücreti uygulanır. Sürücüler, kartlarında ne kadar para kaldığını ve cezalarını e-devlet sistemi, telefon, PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla sorgulayıp öğrenebilirler. Banka şubelerine verilecek otomatik ödeme talimatlarıyla birlikte bu işlem daha kolay hale getirilebilir.

Araba sahibi milyonlarca kişi, sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş yapmasını sağlayan HGS, sürücülerin en çok merak ettiği konulardan. Özellikle HGS’nin nasıl ve nereden temin edileceğini araştıran sürücüler bu konuda internette araştırma yapıyor. Peki HGS nasıl alınır? HGS başvurusu nereye yapılır? HGS geçiş ücretleri ne kadar?

Haberin Devamı

E DEVLET ÜZERİNDEN BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüz binlerce araç sahibi vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. HGS bakiye sorgulamak için; e-devlet, PTT, telefon ve bankalar HGS sorgulama işlemlerinize aracılık eder. Bunların hiçbirine gerek kalmadan bankalara verilecek otomatik ödeme talimatı ile de bakiyenin yetersiz kalması durumunun önüne geçilebilir. Peki, HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır?

HGS VE OGS CEZALARINA YÜZDE 60 İNDİRİM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprü ve otoyollardan kaçak geçişlerde uygulanan 10 kat cezanın 4 kata indirildiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı özel bir televizyon kanalında HGS-OGS kaçak geçiş cezalarıyla ilgili açıklama yaptı. Arslan, 10 kat cezayı 4 kata indirdiklerini söyleyerek, cezaların 6 katlık kısmından vazgeçtiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

"Cezaların yüzde 60'ından vazgeçeceğiz"

Arslan, "Yüzde 25 indirim yapıyoruz. 950 milyon liralık cezanın yüzde 60'ından vazgeçeceğiz" dedi.

HGS İHLAL SORGULAMA

Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte trafikte büyük bir sorun haline gelen ve trafikteki yoğunluğun en temel ve en önemli kaynaklarından birisi haline gelen OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin araçlarını durdurarak, kart okutma çilesinden tamamen kurtulabilmelerine ve trafiğin önemli ölçüde rahatlaması sağlanıyor.

İnternet üzerinde HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde yapılabilirken, öncelikle sisteme üye olunması gereklilik arz ediyor. Vatandaş PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan üye girişi kısmındaki ‘yeni üye’ seçeneği ile üyelik ekranına ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Burada ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ ile birlikte yeni bir şifre bilgisini girerek, üyeliğini tamamlayabiliyor. Üyelik işlemlerinin ardından vatandaş, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak, HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.

HGS sorgulama | HGS geçiş ihlali ve HGS bakiye sorgulama

HGS bakiye sorgulamayla HGS kart ve etiketindeki güncel durumu kolayca takip edebilmek mümkün hale geliyor. Herhangi bir durumda yapılan HGS ücretli geçiş gişelerindeki yasadışı geçişleri de yine bu ekranda kolaylıkla online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Özellikle de vatandaşın PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında kolaylıkla günün her saatinde, internete erişim sağlayabildiği her yerde yapabildiği online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için sisteme üye olunması zorunluluğu bulunmuyor. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini vatandaş, ‘Geçiş İhlali Sorgula’ penceresinden sadece araç plaka bilgisini girerek, gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

HGS KARTINA BAKİYE NASIL YÜKLENİR?

Araç sürücülerinin HGS kartında devamlı olarak bakiye bulunmalı, aksi takdirde artında bakiye olmadan geçiş yapanlara ceza kesiliyor. Kartlara bakiye yüklemesi ise PTT şubelerinden ya da mobil uygulama üzerinden yapılabilir. HGS kartınız aldığınız bankaya giderek ya da o bankanın internet şubesi veya mobil şubesini kullanarak bakiye yüklemenizi yapabilirsiniz. Ayrıca HGS bakiye yükleme işlemi için PTT’nin e PTT AVM hizmetinden yararlanabilirsiniz.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyesi olmadan, ihlali geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Kesilen cezalar E-Devlet sisteminden ve PTT resmi internet sitesinden sorgulanabilir. PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT internet sitesine girilir. Ardından ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak ceza sorgulanabilir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi ile HGS ceza sorgulaması yapmak için ise sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısı açılmalıdır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan ‘’Hızlı Geçiş İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir. HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

HGS MÜŞTERİ HİZMET NUMARASI

HGS geçiş ve ihlal bilgilerine ait tüm düzeltme,inceleme ve itiraz işlemleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olup, HGS geçişlerinizle ilgili bu taleplerinizi hgs@kgm.gov.tr e-posta adresine, 0 850 460 60 60 KGM HGS Çağrı Merkezine İletebilirsiniz.

HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!