HDP’de eş başkanlar çekiliyor: Kendimizi başarısız sayıyoruz

Güncelleme Tarihi:

HDP’de eş başkanlar çekiliyor: Kendimizi başarısız sayıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 07:00

İKİ turlu cumhurbaşkanı seçimi ve genel seçim sonuçlarının ardından yeniden yapılanma sürecine giren HDP’de Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ile Mithat Sancar, görevden çekilme kararı aldı.

Haberin Devamı

Edirne Cezaevi’nde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aktif siyasete ara verdiğini açıklamasının ardından eş genel başkanlardan da özeleştiri geldi. Parti içinde değerlendirme toplantılarının ardından kongre takviminin öne alınması kararlaştırıldı. Seçime Yeşil Sol Parti listesinden giren HDP yönetimi, parti hakkındaki kapatma davası sonuçlanana kadar Meclis’te ‘Yeşil Sol Grubu’ olarak temsil edilecek. Anayasa Mahkemesi’ndeki dava süreci de dikkate alınarak HDP’de büyük kongre tarihi belirlenecek. Bu arada Yeşil Sol Parti de eylül sonuna kadar kongresini yapacak.

HEDEFE ULAŞAMADIK

Eş Genel Başkanlar Buldan ve Sancar ise kongrede yönetim görevlerine aday olmayacaklarını açıkladılar. Kampanya sürecini iyi yönetemediklerini belirten Buldan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

HDP açısından bir yenilgi söz konusu değil ama hedefimize ulaşamadık. Bizim dışımızdaki çevrelere gidemedik. Genişleyemedik. HDP fikriyatını bütün kesimlere ulaştıramadık. Ermeni, Ezidi ve engelli temsiliyetinin olmaması bizim için büyük bir eksikliktir. Bir de şunu yapamadık; il ve ilçe örgütlerimizin aday belirleme sürecine dahil olmasını engelledik. Kongreye gideceğiz ama şu an hesap verme dönemidir.”

YETERSİZ KALDIK

Sancar da “Hedeflerimize ulaşmak açısından başarısız sayıyoruz kendimizi. Çok uzun zamandır toplumsal alanda çalışanlarımızın zayıf olduğunu gördük. Genel Merkez dahil teşkilatlarımızın toplumla doğrudan ve sürekli ilişki kurmakta yetersiz kaldığını gördük. Bu partiyi bu tartışma sürecinden geçirmek ve kongreye taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Eleştiri-özeleştiri muhasebe sürecinin yürümesi için bütün kurulların önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!