HDP içinden ayrılma olmaz

Güncelleme Tarihi:

HDP içinden ayrılma olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 01:59

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP içinde bir grubun ayrılarak partilerine geçeceği ve Meclis’te grup kurarak AK Parti’yi destekleyecekleri yolundaki iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

Yüksek, “Bizim arkadaşlarımızı tekrar DBP’ye alma, orada bir grup kurma gibi bir düşüncemiz söz konusu değil. HDP ile birlikte siyaset yapmaya devam edecekler” dedi. Ankara’da HDP’den seçilen milletvekillerinden bir grubun ayrılarak Meclis’te DBP grubu kurulacağına ilişkin iddialar üzerine Diyarbakır’da bulunan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek açıklama yaptı. Yüksek, aday olarak önerdikleri arkadaşlarını HDP içerisinde değerlendirdiklerini ve şu an bu partide siyaset yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
“DBP üyesi olup da HDP içerisinde yer alan arkadaşlarımız, HDP’nin diğer bileşenleri gibi kendi üyelerimizi HDP’de birlikte siyaset yapsınlar diye önerdik, değerlendirdik ve şu anda vekil seçilmiş durumdalar. O arkadaşlarımız HDP içerisinde olacaklar ve HDP ile birlikte siyaset yapmaya devam edecekler. HDP ortak bir proje. Türkiye’nin geleceğini inşa etmek üzere oluşturulan bir proje ve dolayısıyla, bizim arkadaşlarımızın tekrar DBP’ye alma, orada bir grup kurma gibi bir düşüncemiz söz konusu değil. Orada HDP ile birlikte siyaset yapmaya devam edecekler.” DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, seçim sonuçlarının Türkiye’de birçok şeyi değiştirdiğini söylerken de “7 Haziran öncesi koşullar değişmiştir, dengeler değişmiştir. Bugün çok daha güçlü bir HDP var, çok güçlü bir DBP var. Kürt illerinde alınan oy oranları ortadadır. AKP bölgede tamamen bir tabela partisine dönüştü ve iradesini halk HDP’de birleştirdi. Dolayısıyla koşullar değişmiştir. Biz artık diyalog ve görüşmelerin ötesinde diğer müzakereler başlamalı diyoruz. Müzakere koşulları oluşmuştur” dedi. BDP kapandıktan sonra sadece Doğu ve Güneydoğu’da faaliyet göstermek üzere DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) kurulmuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!