Hatay merkezli 6.4 büyüklüğündeki deprem Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan da hissedildi

Güncelleme Tarihi:

Hatay merkezli 6.4 büyüklüğündeki deprem Ortadoğu ve Kuzey Afrikadan da hissedildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2023 00:20

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da da hissedildi. Depremin ardından Lübnan'da halk panikle toplanma alanlarına çıktı. Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge ise CNN Türk yayınında depremin Kıbrıs'ta da şiddetli bir biçimde hissedildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler bölgedeki bir çok ülkede tedirginliğe neden oldu. AFP'nin geçtiği bilgilere göre Lübnan'da bulunan ekipleri de sarsıntıyı hissetti. Deprem Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere tüm kentleri etkiledi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. 

CNN Türk Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge ise depremin KKTC'de de hissedildiğini belirterek "Lefkoşa, Magosa gibi kentler, bölgedeki artçı depremlerde dahi sallanıyordu. Bu deprem ise binaları bile salladı Kıbrıs'ta. Bu fay Hatay'dan Kıbrıs'a kadar uzanıyor, Suriye ve İsrail'e kadar gidiyor. Şu anda KKTC'de olağanüstü bir halde. Kıbrıs'ta binalar çok kötü depreme hazırlıklı değil. Şimdi ise depremler Kıbrıs'ın üzerine doğru geliyor" açıklamasını yaptı. 

Haberin Devamı

Hatay merkezli deprem KKTC ve Lübnan'ın dışında; Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

Hatay merkezli 6.4 büyüklüğündeki deprem Ortadoğu ve Kuzey Afrikadan da hissedildi

AFP'de yer alan bilgilere göre Suriye'de Beyaz Miğferler 130'dan fazla kişinin yaralandığını ve halihazırda hasar gören bazı binaların çöktüğü bildirildi.  Suriye Amerikan Tıp Derneği (SAMS) ise kuzeybatı Suriye'de desteklediği beş hastanenin, hasarlı binaların bir kısmının üzerlerine düşmesi sonucu hafif yaralanan birkaç kişiyi aldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!