Hatay İskenderun'da deniz seviyesi yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 16:25

Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesi ve sahilden iç kısma doğru ilerlemesi ile su birikintileri oluştu. Öte yandan İskenderun Limanı'nda süren konteyner yangınına müdahale sürerken son durum görüntülendi. İskenderun'da ayrıca beton blok ve demirler arasında sıkışan Mune Rezzak’ı (4) kurtarmak için yoğun çalışma yapan ekipler, demirleri keserek çocuğu yaralı çıkardı. Antakya ilçesinde de göçük altında kalan baba ile kızı ekiplerin yoğun çabaları sonucu saatler sonra göçük altından sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle birçok ilde can kayıpları yaşandı, binalar çöktü.

En çok etkilenen yerlerden biri de Hatay'ın İskenderun ilçesi oldu.

Hatay İskenderunda deniz seviyesi yükseldi

İlçede bir taraftan kurtarma çalışmaları sürerken, deniz seviyesi ise yükselmeye başladı. Sahilden iç kısma doğru yaklaşık 200 metre su birikintisi oluştu.

Hatay İskenderunda deniz seviyesi yükseldi

98 YARALI GEMİ İLE MERSİN'E GETİRİLDİ

Öte yandan Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde yaralanan 98 kişi, 'TCG İskenderun' gemisi ile Mersin Limanı'na getirildi. 30 refakatçi ile birlikte gemiden alınan yaralılar, limanda bekletilen ambulanslarla Mersin'deki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

Hatay İskenderunda deniz seviyesi yükseldi

İSKENDERUN’DA MİNİK MUNE, ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu bölgelerden Hatay’ın İskenderun ilçesine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama- kurtarma ekipleri sevk edildi.

İş makinesi ve araçlar ile İskenderun’a ulaşan ekipler, enkazlarda arama- kurtarma çalışmalarına başladı. Yıkılan binada çalışma yapan ekipler, enkaz altındaki çocuğun sağ olduğunu belirledi. Beton blok ve demirler arasında sıkışan Mune Rezzak’ı (4) kurtarmak için yoğun çalışma yapan ekipler, demirleri keserek çocuğu yaralı çıkardı. Sedyeye alınan Mune Rezzak, bölgedeki sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hatay İskenderunda deniz seviyesi yükseldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay İskenderun’a ulaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ekibimiz 4 yaşındaki güzel kızımızı bularak sağ salim kurtardılar. Var gücüyle canı gönülden çalışan, bize bu mutluluğu yaşatan tüm arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

BABA İLE KIZI GÖÇÜK ALTINDAN SAĞ KURTARILDI

Depremde en çok yıkıma uğrayan bölgelerden biri olan Antakya'da, ülkenin bir çok bölgesinden giden arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Bu ekiplerden biri olan Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, depremden saatler sonra enkaz altında kalan baba ile kızına sağ olarak ulaştı.

Hatay İskenderunda deniz seviyesi yükseldi

Sıkıştığı beton blokların altında ekipleri görünce gözyaşlarına boğulan ve isminin Zeliş olduğu öğrenilen kız çocuğu ile babası, yoğun çabalar sonrası enkazdan çıkarıldı. Yaralı çıkarılan baba ile kızı, bölgedeki hastanelere sevk edilirken, aynı enkaz altında kalan anne ile oğlunun hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Baba ile kızının kurtarılma anı ise kameralara anbean yansıdı.

Haberin Devamı

Hatay İskenderunda deniz seviyesi yükseldi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!