Hastaneye atılan gaz bombasını protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye atılan gaz bombasını protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 15:51

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan bir grup, dünkü olaylarda kullanılan gaz bombasının hastane personeli, hastalar ve yakınlarını etkilemesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Hastane bahçesinde bir araya gelen doktorlar ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubesi üyeleri adına yapılan açıklamada, dün, DİSK önündeki gösterilerde yaralanan bazı kişilerin tedavi için hastaneye getirildiği, daha sonra polislerin hastaneye geldiği ve anlaşılamayan bir şekilde gaz bombası patladığı, acil servisin gazla dolduğu, hastalar ile yakınlarının hızla dışarı çıkartıldığı belirtildi.

DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da 1 Mayıs'ın işçi bayramı olduğunu ve kendilerinin ellerindeki karanfiller ile bu bayramı kutlamak istediklerini belirtti.

Olaylarda hastanede görevli olduğunu belirten hastanenin Radyoloji Klinik Şefi Dr. Muzaffer Başak ise polislerin, kaçan göstericilerin arkasından hastaneye gelerek hasta yakınlarının bulunduğu bölgeye gaz bombası attığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Gaz bombalarının hastalar için çok büyük riskler taşıdığını ifade eden Başak, “Akciğer problemlerine neden oluyor. Damarları, bronşları daraltıyor. Göz rahatsızlıklarına neden oluyor. İleri derecede rahatsız olan insanlarda istenmeyen olaylara neden olabilirdi. Olmaması büyük şans” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!