Hangi sınavlar ertelendi? İşte MEB ve ÖSYM’nin ertelenen sınavları

Güncelleme Tarihi:

Hangi sınavlar ertelendi İşte MEB ve ÖSYM’nin ertelenen sınavları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2020 17:44

Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, bazı sınavlar için erteleme kararı verildi. Aralık ayında ÖSYM ve MEB bünyesinde yapılması planlanan sınavların ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Yeni sınav takvimi Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda belirlenecek. Peki, hangi sınavlar ertelendi? İşte MEB ve ÖSYM’nin ertelenen sınavları…

Haberin Devamı

ÖSYM ve MEB sınav tarihlerinin ertelenmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. ÖSYM takvimine göre ertelenen sınavların aralık ayında yapılması planlanmıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır."

MEB’TEN ERTELEME AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile MEB merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavının, Covid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

MEB’den yapılan yazılı açıklamada, "5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler, ayrıca duyurulacaktır" denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!