Halk düşmanları

Güncelleme Tarihi:

Halk düşmanları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avcılarda piknik yapılan parka konulan bombayla 1 kişinin ölümüne, 26 kişinin de yaralanmasına neden olan halk düşmanları aranıyor.

AVCILAR Şehit Teğmen Mustafa Burcu Parkı'nda önceki akşam bir kişinin ölümü, 26 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı olayı, esrarını koruyor. Şarapnel parçalarıyla yaralananlardan 15'i taburcu edilirken, 5'i ağır 11 kişinin tedavileri sürüyor. Aydınlatma direğine bağlı çöp kutusunda saat 22.30'da meydana gelen korkunç patlamayla piknik masasında oturan Faik Handemir, eşi Derya ve oğulları İskender ile yaklaşık 100 metrekarelik alanda bulunan 26 kişi bir anda kanlar içinde yere yığıldı.

Terk edilmiş kamyonet bulundu

Kebap salonu işleten 39 yaşındaki Faik Handemir yaşamını yitirdi. Faik Handemir'in yaralanan eşi Derya ve oğlu İskender ile birlikte 26 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı. Polis, olay yerine 200 metre uzakta 34 AB 1636 plakalı KIA marka kapalı kasa bir kamyoneti, Eski Plaj Yolu'nda kapısı açık ve flaşörleri yanık halde terk edilmiş olarak buldu.

Vali Çakır: PKK eylemi

Bedriye Bayhan'a ait olan kamyo-netin, gündüz Avcılar'dan çalın-dığı belirtildi. Görgü tanıkları, patlamadan az önce kamyonetten inen doğulu görünümlü, 20-25 yaşlarında, biri sakallı iki kişinin çöp kutusuna bir paket bıraktıktan sonra, koşarak aracı terk ettiklerini söyledi. Polis bu iki kişiyi arıyor. İstanbul Valisi Erol Çakır, ‘‘Bu PKK'nın yaptığı bir eylemdir. Patlamaya çöp tenekesinin içine konulan zaman ayarlı parça tesirli bir patlayıcının sebep olduğu sanılıyor’’ dedi.

Tedaviler sürüyor

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, dün hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek, ‘‘Geçmiş olsun’’ dileğinde bulundu.

Patlamada yaralanan Derya Handemir, eşinin öldüğünden, oğlu İskender'in de yaralandığın-dan henüz habersiz. Derya Handemir'in sağlık durumunun iyi olduğu ve bugün taburcu edileceği bildirildi. İskender'in sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor. Tedavileri süren 11 yaralının isimleri şöyle: Batuhan Gören (9), Yavuz Gürtürk (16), Şefik Gören (41), Şaban Gören (36), Sevgi Aslan (42), Erkan Karaca (durumu ağır), İskender Handemir (14, durumu ağır), Derya Handemir, Arife Yıldız, Mahmut Bazalt (durumu ağır), Turgut Okay (33).



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!