Hakkari'de çatışma: 2 şehit, 6 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride çatışma: 2 şehit, 6 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 09:41

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yola döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristler Çukurca İlçesi’nin Köprülü ile Çığlı bölgesi arasındaki yola döşedikleri mayını, dün akşam saatlerinde operasyondan dönen Köprülü Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’na bağlı askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada rütbeleri ve adları belirlenemeyen 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Patlamanın ardından Çukurca ilçesi Köprülü ve Çığlı bölgelerinde teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TOP ATIŞLARI

Bu arada Çukurca ilçe Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’ndan sabaha karşı sınıra ve PKK’lı teröristlerin geçiş güzergahlarına yoğun şekilde top atışı yapıldı. Çukurcalılar sabahın erken saatlerinde yoğun top sesleri ile uyanırken, atışın yapıldığı bölgelerden zaman zaman dumanların yükseldiği gözlendi. Top atışları, sabah saat 04.00’ten 05.00’e kadar sürdü.

Haberin Devamı

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki patlamada şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Çukurca ilçesine bağlı Köprülü ile Çığlı köyleri arasındaki yola önceden döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan askerlerin er Sefa Aslan (Yozgat) ile er Serdar Şimşek (Sivas) olduğu belirlendi.

Şehit olan askerlerin naaşı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenden sonra doğum yerlerine gönderilmek üzere helikopterle Van'a gönderildi.

Törene, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat, Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve askeri erkan katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!