Hafta sonu için yağış ve fırtına uyarısı! Dikkat: Hızı 110 kilometreyi bulabilir

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu için yağış ve fırtına uyarısı Dikkat: Hızı 110 kilometreyi bulabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 14:08

Türkiye genelinde hafta sonu ile hava sıcaklığı giderek düşecek. Ülke genelinde yarın beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 55 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Öte yandan İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yer yer 90-110 km hızında fırtına beklendiği bildirildi. Prof. Dr. Orhan Şen ise, 'Cumartesi-pazar fırtına, Marmara'da hasarlara neden olabilir. Özellikle cumartesi akşam ve pazar günü dışarı çıkmayın.' dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geldiğini, sıcaklıkların da fırtına ile birlikte 8-10 derecelere düşeceğini duyurdu. İBB AKOM verilerine göre, İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisi ile rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren Lodos yönünden, Pazar erken saatlerden itibaren ise Karayelden, kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

SICAKLIKLARDA ANİ DÜŞÜŞ YAŞANACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Açıklamada, “Kuzeyin soğuk havasını hızlı bir şekilde bölgeye taşıyan sistem nedeniyle Cumartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklarda 8-10 derecelere kadar ani düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak yağmur, Cumartesi 06.00 ile Pazar 20.00 arası beklenirken, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Cumartesi 10.00 ile Pazar 20.00 arası esmesi öngörülüyor" denildi.

Haberin Devamı

EKİPLER 24 SAAT HAZIR BEKLETİLECEK

Açıklamanın devamında, "Fırtına ile birlikte kış değerlerine gerileyen sıcaklıklar nedeni ile 2 gün boyunca il genelinde kuvvetli sağanak, 40-60kilogram metrekare, yağmur geçişi yaşanacak. Yağışların, fırtınanın etkili olduğu kuzey bölgelerde metrekarede 80-100 kilogramın üzerine çıkması bekleniyor. İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek. Vatandaşlar da ağaç ve direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması ile fırtına nedeniyle toplu ulaşımında yaşanabilecek aksaklıklara karşı uyarıldı" ifadeleri yer aldı.

Hafta sonu için yağış ve fırtına uyarısı Dikkat: Hızı 110 kilometreyi bulabilir

Haberin Devamı

Meteoroloji'den 29 il için turuncu, 26 il için ise sarı kodlu uyarıda bulunuldu...

ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİNE 'FIRTINA' ENGELİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçesine yarın yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe'den saat 05.00, Gökçeada'dan ise saat 07.00 seferleri yapılamayacak. Geyikli-Bozcaada hattında ise Bozcaada'dan saat 07.00, 10.00 ve 14.00, Geyikli'den ise saat 08.00, 11.00 ve 15.00 seferleri iptal edildi.

BÖLGE BÖLGE YAĞIŞ UYARISI

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale’nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu için yağış ve fırtına uyarısı Dikkat: Hızı 110 kilometreyi bulabilir

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAFTA SONU İÇİN KRTİK UYARI

Bazı illerde ise hafta sonundan itibaren karlı bir hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

'DIŞARI ÇIKMAYIN'

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

Cumartesi-pazar fırtına Marmara'da hasarlara neden olabilir. Özellikle cumartesi akşam ve pazar günü dışarı çıkmayın. 

Cumartesi sabah etkili olmaya başlayacak şiddetli yağmur İstanbul, Izmir, Muğla, Denizli, Bursa, Kocaeli, Antalya, Mersin, Adana, Hatay ve aksam Ankara, Bolu, Kastamonu'da su baskınları yapabilir.

Cumartesi gece ve pazar günü kuzeyden başlayarak hızlı bir soğuma var. bu soğuma Kırklareli Marmara'nın güney doğusu ve bati Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur yükseklerde kar yapar.
Pazar aksamı ve pazartesi doğu Anadolu'da kar etkili olabilir ulaşıma dikkat

İstanbul bugün lodosun etkisinde sıcaklık 16 derece, yarın kuvvetli yağmurlu 16 derece. Pazar yağmurlu, 8 derece.

Hafta sonu için yağış ve fırtına uyarısı Dikkat: Hızı 110 kilometreyi bulabilir

Bazı illerde bugün beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 11
İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 16
İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 21
Adana: Parçalı ve az bulutlu 25
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Erzurum: Çok bulutlu 7
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 18

Hafta sonu için yağış ve fırtına uyarısı Dikkat: Hızı 110 kilometreyi bulabilir

Pazar günü yurdun bazı bölümlerinde kar yağışı beklendiği öğrenildi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!