Hafta sonu 2003

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu 2003
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2002 01:49

Yıllardır magazin dünyasının nabzını elinde tutan ‘‘Hafta Sonu’’ dergisi, 2003'e yeni bir anlayışla giriyor. Sayfa tasarımı ve logosu yenilenen, kuşe kağıda basılan Hafta Sonu, yıllardır ödün vermediği kaliteli haber anlayışını da sürdürüyor.

Türkiye'de 35 yıl yayın hayatında kalmayı başaran ender dergilerden biri Hafta Sonu. 1970'li yıllarda gazete boyutlarında yayınlanan Hafta Sonu, değişen çağa ayak uydurdu ve ilerleyen yıllarda dergi boyutlarına sahip oldu. İlk değişim 2000 yılında yaşandı ve dergi, kuşe kağıda basılmaya başlandı. Sayfa sayısı arttı, boyut olaraksa küçültüldü. Magazin dünyasının bir numaralı dergisi Hafta Sonu, 2003'e de yepyeni bir çehreyle giriyor. Dergi boyutlarında ve dergi anlayışıyla yayın yaşamını sürdürecek olan Hafta Sonu, logosunu da çağdaş bir anlayışla yeniledi. Magazin, sanat, sinema, sahne, sosyete ve eğlence dünyasından en taze ve doğru haberlerin yer aldığı Hafta Sonu, okuyucu tarafından da çok beğenildi. Yayın Yönetmeni Erdem Kırım, Hafta Sonu’nun daha önceden olduğu gibi haber anlayışından ödün vermeden yayın hayatını sürdüreceğini söyledi.


Haberleri olay yarattı


1979: Dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, sahnelerin seksi şarkıcısı Aynur Aydan'ın evine girerken Hafta Sonu objektifine yakalandı. Bunun ardından Güneş istifasını açıkladı.

1980: İzmir Fuarı’nda müşterilerin yoğun tezahüratına dayanamayan Bülent Ersoy, göğüslerini açıp gösterdi. Kordon'daki evine gelen hakime hakaret edince tutuklanıp Buca Cezaevi'ne gönderildi.

1981: Galatasaray'da top koşturan Fatih Terim, Büyük Maksim Gazinosu'nun çıkış kapısında kıskançlık nöbeti geçirip Müjde Ar hayranı olan Turgay Canyurt'un kafasını yardı.

1989: Önce Aziz Üstel fırladı otomobilden, sonra Ajda Pekkan. Derken ikili evden çıktı. Pekkan, o sıralar Ali Bars'la evli, Üstel ise Neslihan Gence ile. Onlar TRT'ci bir arkadaşlarının evinde iş konuştuklarını söylediler, ama olay dillere düştü ve Ajda Pekkan, çok geçmeden eşinden boşandı.

1996: Müjde Ar ile dönemin CHP Milletvekili Ercan Karakaş, bir yıllık ilişkilerinde ilk kez Hafta Sonu'na poz verdi.

1999: Sibel Can'la şimdiki eşi Sulhi Aksüt'ün o zamanlar gizledikleri aşkı da Hafta Sonu ortaya çıkardı. Sevgililer Günü'nü Bodrum Club Manço'da geçiren iki sevgili, görüntülenince ilişkilerini açıkladılar.

1999: Fadıl Akgündüz'ün Yeşilköy'deki aşk yuvasını Hafta Sonu buldu. Jet Fadıl'ın Doğu Avrupalı sevgilisi, kucağında 4 yaşındaki kızıyla markete giderken objektiften kaçamadı.


Şimdi çağdaş bir dergi olduk


‘‘Hafta Sonu'nda göreve getirildiğim zaman yapılması gereken ilk işin boyut ve içerik değişikliği olduğunu fark ettim. Çünkü 35 yıllık bir gazete, yaklaşık üç yıldır dergi boyutlarında çıkıyordu. Fakat dergiciliğin unsurlarını pek taşımıyordu. Kağıdının kalitesinden boyutuna kadar istediğimiz bir dergi değildi. Altı aylık bir çalışma sonucunda düşündüğümüz Hafta Sonu'nu ürettik. Yeni sayının piyasaya çıkmasıyla birlikte aldığımız olumlu tepkiler, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!