Güvenlik belgesiyle girdi

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik belgesiyle girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 21:18

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak’a, “Güvenlik istemiyorum” belgesi imzalatıldıktan sonra Cizre’ye giriş izni verildi. Olayı, “Bu çok korkunç, hazin bir şey, ağlanacak bir durum” diye niteleyen Kamalak, cumartesi günü yaşadıklarını Hürriyet’e şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Cizre Emniyet Müdürü’yle telefonla görüştük. Bize, ‘Orada sizin güvenliğinizi sağlayamayız, can güvenliklerini tehlikeye atamayacağımızdan size polis de veremeyiz, sorumluluğu kendiniz aldığınız takdirde gidebilirsiniz’ dediler. Ben de, ‘Güvenlik de koruma da istemiyorum’ dedim. O zaman, ‘Bu durum yazıya dökülsün’ dediler. Bu durum yazıya döküldü, ‘Güvenlik tedbiri istemiyorum, tüm sorumluluk bana aittir’ diye bir yazıyı imzalayıp kendilerine verdim ve yolumuza devam ettik. Cizre seyahatimde bana, sadece bir tane olan sivil korumamla partililerimiz ve yöre halkı refakat etti.


DEVLET İÇİN HAZİN MANZARA

Bu ülkenin vatandaşları, milletvekilleri, muhalefet liderleri ülkenin belirli bölgelerine gidemiyorlarsa bunun sorumluluğu, vebali, günahı iktidara ait değil mi? Önceden herhangi bir kimsenin Sivas’ın doğusuna gidememe gibi bir sorunu var mıydı? Ama daha da acısı, iktidarın kendi hatasından, kusurundan, günahından, vebalinden prim çıkarmaya, kazanç elde etmeye çalışması; bunlar kabul edilemez. Oradaki manzara da devlet için hazin bir tabloydu. Bir kısım mahalle savaş alanı gibiydi, barikatlar kurulmuş, her yer delik deşik. Yöre halkı orada başta AK Parti’yi Milli Görüşçü diye desteklemişti ancak zaman içinde böyle olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine halk desteğini çekti. Zaten konuştuklarımız da bize, ‘Desteği geri çektiğimiz için başımıza bu felaket geldi’ dedi. Ne yapıp edip mutlak surette bir çözüm bulunmalı, bu çözümün yeri de Meclis’tir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!