Gündeme bomba gibi düştü: İmamoğlu'nun değişim toplantısının görüntüsü sızdı... CHP MYK’da iki isim için istifa talebi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 11:27

CHP'de değişim hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li bazı isimlerin yaptığı çevrim içi toplantının bir kısmı sosyal medyaya sızdı. İmamoğlu, online toplantıya ilişkin soruya "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Hiçbir gizli tarafı yok" yanıtını verdi. Toplantının sızmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, "CHP'de kaset savaşları dönemi başladı" ifadelerini kullandı. Toplantıyla ilgili CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan da açıklama geldi. Öztrak, "Genel merkezin toplantıdan haberi yoktu" dedi. Öte yandan CHP MYK’da bazı üyeler, Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın istifalarını istedi.

Haberin Devamı

Ekrem İmamoğlu’nun CHP’li isimlerle yaptığı ‘değişim toplantısı’ gündemin sıcak başlıklarından biri oldu. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür, o toplantıya ilişkin detayları paylaştı. Görür’ün anlattıkları şu şekilde oldu:

"YÜZ YILIN İHANETİ"

Dün gece sosyal medyanınım gündemine o video bomba gibi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin yeni-eski kurmaylarının toplantıda olduğu görüldü. Ve o görüntüler yüz yılın ihaneti, Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet başlığı ile yayımlandı.

Gündeme bomba gibi düştü: İmamoğlunun değişim toplantısının görüntüsü sızdı... CHP MYK’da iki isim için istifa talebi

A TAKIMINDAN BİRÇOK İSİM VARDI

O görüşmede CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın'ın da o toplantıda olduğu görüldü. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi A takımından birçok isim de o toplantıda vardı. Katılanlar arasında Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek'in toplantıda oldukları da görüldü. Bir kısmı paylaşıldı toplantının ve ne zaman düzenlendiği ise bilinmiyor.

Haberin Devamı

METİN BÜLENT TEZCAN TARAFINDAN KALEME ALINDI

Videoda katılımcıların, parti meclisi üyelerinin bir bildiri olarak imzalayacağı metinden bahsediliyor. O metin görevden alınan örgütlerin durumunun görüşülmesi için parti meclisinin olağan üstü toplantıya çağırma konusunu değerlendirdiği duyuluyor. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor. Dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği, basına ne zaman duyurulacağı da o toplantıda konuşuluyor. Üst düzey isimlerin de bu toplantıya katılacağı ifade ediliyor. Olağanüstü parti meclisi toplantısı çağrısına Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağı da değerlendiriliyor. Olağanüstü kurultay ifadesinin de İmamoğlu tarafından dillendirildiği de duyuluyor. Sabah saatlerinde bu kaydın ardından CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, bu görüşmenin gizli olmadığını söyledi. Engin Altay da bu görüşmenin gizli olmadığını söyledi. Merak edilen ise Genel Merkez'in bu kayda yorumu, değerlendirmesi ne olacağı.

Haberin Devamı

YARKADAŞ: İZLERKEN UTANDIM

Değişim toplantısına ilişkin tartışmalar sürerken görüntülere bir tepki de Barış Yarkadaş'tan geldi. Yarkadaş, "Belediye başkanının “amiri” pozisyonunda olanlar, belediye başkanının “memuru” gibi sıraya geçip “arz ediyor.” dedi.

Yarkadaş'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde oldu:

Malum video CHP’nin kurumsal kimliğinin ve parti hiyerarşisinin “değişim” adı altında nasıl yok edildiğini net bir şekilde gösteriyor.

Belediye başkanının “amiri” pozisyonunda olanlar, belediye başkanının “memuru” gibi sıraya geçip “arz ediyor.”

İzlerken utandım…

İMAMOĞLU'NDAN ONLİNE TOPLANTI AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyaya sızdırılan online toplantıya ilişkin soruya "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Hiçbir gizli tarafı yok" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li yetkili isimlerle yaptığı online toplantının internete sızdırılmasına ilişkin soruları yanıtlayan İmamoğlu, toplantının gizli bir tarafı olmadığını, görüntüleri sızdıranın da araştırılacağını söyledi.

Gündeme bomba gibi düştü: İmamoğlunun değişim toplantısının görüntüsü sızdı... CHP MYK’da iki isim için istifa talebi

İmamoğlu, "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle konuşulur, parti meclisi üyeleriyle konuşuluyor, partinin eski yeni milletvekilleriyle konuşulur. İlçe başkanlarıyla, il başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim. Onu araştıracağız, bakacağız, ne olmuş, nasıl olmuş… Bunu seven kimler var. Partinin içinden mi var, dışından mı var. Ona da bakacağız ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK'TAN AÇIKLAMA: ETİK OLMAYAN TOPLANTILARI DOĞRU BULMAYIZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Öztrak, online toplantıdan partinin haberinin olmadığını söyledi.

Öztrak, "Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam, zulüm altıdayken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin kongre süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin genel başkanı ve merkez yönetim kurulu 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır. Bunu da yapacaktır. 'Genel Merkezin haberi var mıydı?' diye bir soru vardı. Hayır yoktu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İKİ İSİM İÇİN İSTİFA TALEBİ

Canlı yayında kulis bilgilerini aktaran CNN TÜRK muhabiri Melike Görür, "Bazı MYK üyeleri toplantıya katılan Özgür Özel ile Gökhan Günaydın'ın istifalarının istenmesi gerektiğini dile getirdi. CHP kaynakları Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla ilgili görüş bildirmediğini belirtti" dedi. 

İSMAİL SAYMAZ: BU TOPLANTIDAN BAŞKA KAYITLAR DA OLABİLİR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan online toplantının sosyal medyaya sızmasıyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "CHP'de kaset savaşları dönemi başladı" yorumunda bulun Saymaz, "Ekranda katılımcı yazan bir hane var. Orada bir başka davetlinin olması gerekiyor. Muhtemelen onun yerine bir danışman, milletvekili danışmanı gibi biri bu toplantıyı dinliyor, kayda alıyor ve sızdırıyor. Bu toplantıdan başka kayıtlar da olabilir deniyor." ifadelerini kullandı.

İşte İsmail Saymaz'ın açıklamaları:

"Aslında öncelikli amaçları görevden alınan il ve ilçe başkanlarıyla ilgili müdahalede bulunmak. İkinci başlık mümkünse olağanüstü kurultay. Gördüğüm kadarıyla olağanüstü kurultay meselesinde öyle bir karar birliği sağlanmıyor. Bu toplantının kayıtları sızdırıldı. Nasıl sızdırıldı? Şu ekranda katılımcı yazan bir hane var. Orada bir başka davetlinin olması gerekiyor. Muhtemelen onun yerine bir danışman, milletvekili danışmanı gibi biri bu toplantıyı dinliyor, kayda alıyor ve sızdırıyor. Bana gelen bilgi başka görüntülerin de olabileceği yönünde, yani bu toplantıdan başka kayıtlar da olabilir deniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak sonuç olarak burada iki husus var. İmamoğlu'nun değişim kadrosunun kimler olduğunu biz öğrendik. Burada olan ve olmayan. Burada olmayan Selin Sayek Böke dahil, burada olmayan ama imzası alındığını bildiğimiz PM üyesi Hakkı Suha Okay dahil. Hatta yeni vekillerden birkaç isim de var. Ekrem İmamoğlu'nun değişim kadrosunun ilk defa fotoğrafını bir araya geliyoruz. Bir de dediğim üzere bu fotoğrafta henüz olmayanlar var. Mesela Özgür Özel'le hareket edenler onlar henüz yok burada. Onlar da değişim kadrosuna dahil. Örneğin Ali Mahir Başarır. Mesela Engin Altay'la beraber hareket edenler onlar burada yok. 

"CHP'DE KASET SAVAŞLARI BAŞLADI"

CHP'de kaset savaşları başlamıştır. Bunu söyleyeyim. Birinci kaset bu değil aslında. Birinci kaset Tanju Özcan'ın yayınladığı Kılıçdaroğlu'nun il gençlik kollarıyla yaptığı toplantıda Özcan hakkında 'atın bu adamı' dediği sözlerdi. İlk kasedi Özcan yayınladı aslında. Bu kez değişim yanlısı olan İmamoğlu ve arkadaşlarının kasetini ortaya sürdüler. Şimdi bu CHP'de kaset savaşları döneminin başladığının kanıtıdır. 

CHP Genel Merkezi'ne yakın kimseler diyorlar ki bu makul ve olağan toplantı değil. Bu bir paralel toplantıdır. Hatta bununla ilgili ilerleyen saatlerde CHP Genel Merkezi'nden bir açıklama yapılabilir. Hatta buradakilerin görevinden istifası bile istenebilir.

BAKMADAN GEÇME!