Gündem güvenli bölge

Güncelleme Tarihi:

Gündem güvenli bölge
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2019 08:00

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanması planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, Barış Pınarı harekâtı kapsamında güvenli bölge ve sahadaki son durumun gündeme gelmesi bekleniyor. Erdoğan’ın 7 Kasım’da yapacağı Macaristan ziyareti ve 13 Kasım’da yapılması planlanan ABD ziyareti de gündemde olacak. 1 Kasım’da başlayan Türk ve Rus askerinin ortak devriyesi ve sonrasında yapılan planlamayla ilgili de Erdoğan’a detaylı bir sunum yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Erdoğan başkanlığında yarın düzenlenmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında ana gündem Barış Pınarı harekâtı olacak. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının da harekât kapsamında Rusya ve ABD’li yetkililerle yapılan görüşmelerle ilgili ayrıntılı bilgi vermesi planlanıyor. Toplantıda güvenli bölgedeki son durumun da gündeme geleceği belirtiliyor.
Bakan Akar’ın sunumunda harekâtın başlangıcından itibaren neler olduğu, hangi hedeflere ulaşıldığı, ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlar kapsamında harekâta verilen arada teröristlerin ne kadarının çekildiği, sahadaki mevcut durum, hangi bölgelerden taciz atışları geldiği, mayın ve EYP temizliğinde gelinen noktayı anlatması bekleniyor. 1 Kasım’da başlatılan ortak devriye ile ilgili ayrıntı bilginin paylaşılacağı toplantıda bundan sonra izlenecek süreç de değerlendirilecek.

Haberin Devamı

RUSYA VE ABD TEMASLARI

Bölgeye gönderilen yardımların durumu ve bundan sonra sağlık ve altyapı sorunlarını çözmeye yönelik atılacak adımlar, dış dünyadan gelen tepkilere verilecek cevaplar da Erdoğan’a ayrıntılı olarak aktarılacak. Hangi argümanlarla harekâtın başarılı olduğunun da anlatılması planlanıyor. Toplantıda, Çavuşoğlu’nun batıdaki eleştirilere nasıl cevap verileceğini de değerlendireceği ifade ediliyor. Ruslarla başlayan devriye ve diğer teknik hususları belirlemek üzere Ankara’da gerçekleştirilen toplantılarla ilgili bilgilendirme de yapılacak. -Gizem KARAKIŞ/ANKARA

BÖREK İKRAMI

Gündem güvenli bölge

CUMHURBAÅžKANI Tayyip ErdoÄŸan dün öğle saatlerinde Ãœsküdar Kısıklı’daki konutundan çıkarak Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’ne geçti. CumhurbaÅŸkanı’nın aracı Çengelköy’e giriÅŸi sırasında börekçilik yapan Ali Özsalih tarafından durduruldu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan esnafın börek ikramını geri çevirmedi. Bir tepsi peynirli börek CumhurbaÅŸkanlığı koruma ekibi tarafından alınıp araca konuldu. Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un eÅŸlik ettiÄŸi ErdoÄŸan kendisiyle fotoÄŸraf çektirmek isteyenleri de kırmadı.Â-Özgür ALTUNCU/Ä°STANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!