'202 Yılbaşı' Doodle'ı sosyal medyada gündemde - Google yılbaşı 2021 gününü doodle yaparak kullanıcılarını şaşırttı!

Güncelleme Tarihi:

202 Yılbaşı Doodleı sosyal medyada gündemde - Google yılbaşı 2021 gününü doodle yaparak kullanıcılarını şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 21:10

Google yılbaşı 2021 gününü ana sayfasına taşıyarak yeni yıl öncesi kullanıcılarına sürpriz yaptı. Yılbaşı 2021 kutlamaları için geri sayım başladı. Önemli günlerde o güne özel doodla hazırlayan Google yılbaşını da unutmadı. Dünyanın en büyük arama motoru, bu sene ana sayfasında ağaç ev ve saat görseli ile Google yazısına yer verdi. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak kutlanıyor. Google'ın '202 Yılbaşı' Doodle'ı sosyal medyada gündeme oturdu...

Haberin Devamı

Google, 31 Aralık yılbaşı arifesini Doodle yaparak kullanıcılarını şaşırttı. Her sene olduğu gibi bu yıl da yeni yıl öncesi ana sayfasını değiştiren arama motoru devi, bu yıl farklı bir durumla gündeme geldi. Google'ın hazırladığı Doodle'a tıklandığında, 2021 yılbaşı yazısı yerine '202 yılbaşı' yazısının çıkması kafaları karıştırdı. Sosyal medya platformlarında da paylaşım alan Doodle ile ilgili kullanıcılar yanlışlık yapıldığı yorumlarında bulundu. Diğer yandan dünyada yılbaşı tarihi Doodle ile beraber merak konusu oldu. İşte, yılbaşıyla ilgili ayrıntılar.

YILBAŞI NEDİR?

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve bir sonraki yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

Pek çok kültürde yılbaşı gecesi, hazırlanmış yiyecekler ve içeceklerle, çeşitli eğlenceler düzenlenerek geçirilir.

DÜNYADA YILBAŞI

1 Ocak: Dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan miladi takvime göre yılın ilk günü.

Hicrî takvimde yılbaşı muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicrî takvim bir kamerî takvim olduğundan 354 güne denk gelir, dolayısıyla miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca hicrî takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.

Roş Aşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı'ndan 163 gün sonra kutlanır.

Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı 1 Ocak'ta, İsa'nın doğum günü ise 7 Ocak'ta kutlanır.

Çin yılbaşı her yıl ilk kamerî ayın yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı konumundadır.

Celali takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).

Tayland, Kamboçya ve Laos'ta yılbaşı 13 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar kutlanır. Özellikle Tayland'da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.

BAKMADAN GEÇME!