Gezi şüphelilerine ilginç sorular

Güncelleme Tarihi:

Gezi şüphelilerine ilginç sorular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2013 01:37

ANKARA, İzmir, Tunceli, Samsun ve Mersin’de düzenlenen operasyonda “Gezi Parkı odaklı eylemleri organize ettikleri” iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişi Ankara Adliyesi’ne getirilerek, sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından 4 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 6 kişi serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

10 şüpheli, emniyet sorgularında, “MLKP terör örgütü üyesi olmak; örgüt adına faaliyette bulunmak, para toplamak; şiddet içerikli eylemlere katılmak, mala zarar vermek” ile suçlandı. Ancak “MLKP terör örgütü adına faaliyet olarak” gösterilen eylemlerin tümünün Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) düzenlediği etkinlikler olması dikkat çekti. ESP’nin Yüksel Caddesi’nde düzenlediği “Savaş dursun, askeri müdahale dursun” eylemi ile burada atılan “Savaşı durdur, barış hemen şimdi”, “Askere gitme, kardeş kanı dökme” sloganları sorguda gündeme geldi. Emniyette, Fadime ve Orhan Ç. çiftine, “Halkı askerlikten soğutmaya yönelik ‘Askere gitme, kardeş kanı dökme’ şeklinde slogandan kastınız nedir” diye soruldu.

PARTİNİN YASAL EYLEMLERİ SORULDU

ESP Ankara İl Başkanı Orhan Ç., yöneticisi olduğu partinin genel merkezinde düzenlenen bir toplantıya katılmakla da suçlandı. 19 Aralık Hayata Dönüş operasyonlarında ölenleri anmak için yapılan toplantıya işaret edilen soruda Orhan Ç.’ye, “ESP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya ne amaçla katıldınız” sorusu yöneltildi. ESP’nin kadın örgütlenmesi Sosyalist Kadın Meclisleri’nin (SKM) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ndeki örgütlenme kurultayının yapıldığı salonda Deniz Gezmiş, Mahir Çayan’ın resimlerinin asılı olduğu belirtilen sorgu tutanağında, şöyle denildi:

MAHİR ÇAYAN SİZİN İÇİN NE ANLAM İFADE EDİYOR

“PSAKD’de yapılan örgütlenme kurultayına katılmak için talimat aldınız mı? Kurultaya katılan şahıslar kimlerdir? Bu şahıslarla örgütsel irtibatınız nedir? Kurultayın yapıldığı yerde duvarda asılı olan, THKO terör örgütünün kurucusu ve lideri Deniz Gezmiş ile THKP/C terör örgütünün kurucusu ve lideri Mahir Çayan sizin için ne anlam ifade ediyor? Açıklayınız.”

ESP YASAL BİR PARTİDİR

Savcılık sorgusunda katıldığı toplantılara açıklık getiren Fadime Ç., “ESP yasal ve seçimlere katılan bir partidir, kendi kararlarını kendisi alır. SKM de ESP’nin kadın örgütlenmesidir. Katıldığım bütün faaliyetler partim adına katıldığım demokratik faaliyetlerdir. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan, topluma malolmuş insanlardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!