Genelkurmay'dan basına brifing

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan basına brifing
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tehdidin ortasındayız

GENELKURMAY Başkanlığı, Türkiye'nin, bugün dünyada, en fazla kitle imha silahlarının tehdidi altında bulunan bir ülke olduğunu bildirdi. Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Ethem Erdağı, bu tehdide dikkat çekerek, ‘‘Biz kitle imha silahlarına karşı savunma imkan ve kabiliyetimizi artırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz’’ dedi.

Genelkurmay Başkanlığı bu yıl için planlandığı brifinglerinin ilkini dün gerçekleştirdi. Köşe yazarlarının da dahil olduğu 70 gazetecinin bulunduğu ‘NATO’nun yeni kuvvet yapısı çalışmaları' başlıklı brifing, Basın Daire Başkanı Kur. Alb. Salih Zeki Çolak tarafından verildi. Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Aslan Güner'in de katıldığı brifingte Tümgeneral Ethem Erdağı ile Strateji Daire Başkanı Tümgeneral Nusret Taşdeler de soruları cevapladı.

Varşova Paktı'nın yıkılmasından sonra NATO'nun stratejik düşüncelerini merkezi Avrupa'dan güneye taşıdığına dikkati çeken Tümgeneral Erdağı, şöyle konuştu: ‘‘NATO'nun 16 tane askeri planlama durumu vardır. Bunun 13 tanesi Türkiye'nin etrafındadır. Bunların 6 tanesi, 5'inci madde (kollektif savunma) görevleridir. Bunlardan da 5 tanesi Türkiye ile ilgilidir. Dolayısıyla biz diyoruz ki, Türkiye'de konuşlanacak Yüksek Hazırlık Seviyesindeki bir karargahın bu krizlere, bu muhtemel görevlere en kısa zamanda ulaşması imkanı olacaktır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!