Genç İletişimcilere ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Genç İletişimcilere ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 02:32

Aydın Doğan Vakfı'nın iletişim fakülteleri arasında düzenlediği 19. Genç İletişimciler Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hilton Convention Center'da düzenlenen törende konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, küreselleşmenin getirmiş olduğu hızlı değişim ve dönüşümün bütün yerleşik değerleri alt üst ettiğini belirterek, toplum ve iletişim sektörü olarak bu değişim ve gelişime hazır olmak gerektiğini söyledi.
Bu hazırlığın en önemli aktörünün insan unsuru olduğunu ifade eden Başesgioğlu, şunları kaydetti:
“Güzide üniversitelerimizin iletişim fakültelerindeki bu gençlerin okulda kazanmış oldukları teorik bilgileri sektörün dinamik yapısıyla birlikte ele alan ve onlara mesleklerinin başında tecrübe kazandırarak, hem yaratıcılıklarını sektöre aktaran, hem de onlara istihdam sahası açan bu proje gerçekten çok anlamlı. Hepimiz seyrediyoruz, gerçekten yaratıcılık konusunda millet olarak çok büyük bir özelliğimiz var. İletişim dünyasının, özellikle reklam ve pazarlamanın vermiş olduğu ürünler gerçekten hepimizi hayran bırakıyor. Şimdi bu yaratıcılığı yüksek teknolojiyle birleştirip, daha ileri mesafelere koşmak gibi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Yaratıcılık, yüksek teknoloji ve bunları destekleyen etik değerlerle birlikte Türk iletişim sektörü, eminim dünyada hak ettiği en saygın yeri almıştır ve bundan sonra da bu üst sıralardaki yerini korumaya devam edecektir.”
Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da bu yıl yarışmaya 24 üniversiteden 787 öğrencinin 671 çalışmayla katıldığını söyledi.
Fetvacı, şunları kaydetti:
“Ülkelerin başarı çıtalarını yukarıda tutabilmeleri için sürekli üst düzeyde yetenekli gençler yetiştirmeleri gerekiyor. Sizlere yüksek standartlar ve inovasyonu teşvik edici olanaklar sağlamak da hepimizin görevi. Umarım seçici kurullarımızın ödüllendirdiği bu çalışmalar, genç iletişimcilerin mesleklerinde daha büyük başarılara ulaşmaları için bir başlangıç olur.”
Korhan Abay'ın sunuculuğunu üstlendiği törende daha sonra yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında ödül kazananlar açıklandı.

-YAZILI DAL-

Yarışmada, “En İyi Haber” dalında Maltepe Üniversitesinden Emek Değirmenci, “Mimar Sinan'ın Kemikleri” adlı çalışmasıyla, “Röportaj” dalında da Yeditepe Üniversitesinden Melike Boztilki, “Seçilme Yaşı Düşürülmese De Onlarsız Olmuyor” adlı çalışmasıyla birinci oldu.
“Araştırma-İnceleme” dalında birincilik ödülü, “Hanginiz Annemsiniz” adlı çalışmasıyla Marmara Üniversitesinden Candeğer Muradoğlu'na, “Fotoğraf” dalında birincilik ödülü de “İşte Hayatın Başlangıcı” adlı çalışmasıyla Bahçeşehir Üniversitesinden Alev Durmuşoğlu'na verildi.
Magazin Haberciliği” dalında Mersin Üniversitesinden Sabiha Kaynak, Sevgi Güleç ve Ömer Kocaman, “Evlilik Oyunu” adlı çalışmalarıyla birinci olurken, “Spor Haberi” dalında birincilik ödülü, “Turnuva Grubuna Öğrenci İsmi” çalışmasıyla Ankara Üniversitesinden Çağrı Börekçi'ye verildi.
Yarışmada, “Gazete Mizanpajı” dalında, Selçuk Üniversitesinden İbrahim Arklan, Pelin Aydemir ve Fadime Şimşek, “Dergi Mizanpajı” dalında ise İstanbul Ticaret Üniversitesinden Arda Aktaş, birincilik ödülünü aldı.

-GÖRSEL DAL-

“Televizyon Haberi” dalında birincilik ödülü, Selçuk Üniversitesinden Alpaslan Demireli, Mustafa Kayaoğlu, İbrahim Demir ve Yılmaz Kuyumcu'ya “Köprü” adlı çalışmalarıyla verilirken, “Televizyon Programı” dalında ödüle değer çalışma bulunamadı.
“Belgesel” dalında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden Eleonora Kıdırova, “Isık-Köl Derdi” adlı çalışmasıyla birinci olurken, “Televizyon Draması” dalında ödüle değer çalışma bulunamadı. Bu dalda Selçuk Üniversitesinden Süleyman Sağlı ve Ahmet Kapucu, “Alın Yazısı” adlı çalışmalarıyla övgüye değer görüldü.
“Kısa Film” dalında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden Akcoltoy Bekbolotov “Her şey Yolunda” adlı çalışmasıyla, “Televizyon Jeneriği” dalında da Anadolu Üniversitesinden Özgür Can Akbaş ve Gökçecan Gürsoy, “Son Kare” adlı çalışmalarıyla birinci oldu.

-RADYO-

Radyo kategorisinde, “Haber Programı” dalında Kocaeli Üniversitesinden Kadriye Karademir, “Küpür” adlı çalışmasıyla, “Müzik Programı” dalında Yeditepe Üniversitesinden Güven Orman “Djing” adlı çalışmasıyla, “Şov Programı” dalında da Yeditepe Üniversitesinden Dilara Gönder, “Dinle Bul” adlı çalışmasıyla birinciliği kazandı.

-REKLAM-

Yarışmada, “Reklam Filmi Senaryosu” dalında birincilik ödülü, “Hürriyeti Tamamladım, Türkiye Birleşti” adlı çalışmalarıyla İstanbul Ticaret Üniversitesinden H. Talha Baltaoğlu ve Coşan Göksel'e, “Basın Reklamı dalında” birincilik ödülü “Milliyet” adlı çalışmalarıyla Anadolu Üniversitesinden Mert Alptürk ve Ilgın Aybar'a verilirken, “Radyo Reklam Metni” dalında Ankara Üniversitesinden Mert Talat Dilekçioğlu “Danone” adlı çalışmasıyla ödüle layık görüldü.
“İnternet Reklamı” dalında birincilik ödülü, “Sevgiliye Kazak Ör” adlı çalışmasıyla Anadolu Üniversitesinden Figen Demir'e, “Açıkhava Reklamı” dalında birincilik ödülü “Adidas Imposible is Nothing Local Outdoor” adlı çalışmasıyla Bahçeşehir Üniversitesinden Utku Utgan'a verildi.
“Reklam Kampanyası Büyük Ödülü” için ödüle değer çalışma bulunamadı.

-HALKLA İLİŞKİLER-

Halkla İlişkiler kategorisinde, “Kurumsal İletişim Projesi” dalında, Akdeniz Üniversitesinden Serkan Bakar, Ufuk Çimen, Şahin Kapar ve Erhan Çelikel “Ulusoy 70. Yıl” adlı çalışmalarıyla birincilik ödülünü alırken, “Ürün/Hizmet Tanıtım Projesi” dalında birincilik ödülü, Maltepe Üniversitesinden Sevra Taşdemir'e, “Hacı Şakir Hürrem Sabunları lansmanı” adlı çalışması sebebiyle verildi.
Bu kategoride, “Sosyal Sorumluluk Projesi” dalında birincilik ödülüne, Yeditepe Üniversitesinden Tuğçe Akyavaş, Ekin Anıl ve Murat Yaylagül, “Koyverme Oy ver!” adlı çalışmalarıyla hak kazandı.

-İNTERNET YAYINCILIĞI-

“İnternet Yayını” dalında ödüle değer bir çalışma bulunamazken, “Kişisel Site” dalında birincilik ödülüne, Anadolu Üniversitesinden İlker Şekercioğlu, http://www.darthcrow.net adlı çalışmasıyla, “İnternete Uyarlanmış Proje” dalında birincilik ödülüne, Kocaeli Üniversitesinden Görkem Büyükkaya, http://www.iletisimfakulteleri.gen.tr adlı çalışmasıyla layık görüldü.
“Mikro Site” dalında birincilik ve ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı. Kocaeli Üniversitesinden Görkem Büyükkaya, www.isiniyoruz.com adlı çalışmasıyla üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Yarışmada, “Görsel Tasarım” dalında birincilik ödülünü ise Bahçeşehir Üniversitesinden Sertaç Pişkin, http://www.sertouch.com adlı çalışmasıyla kazandı.
Birincilerin 600 YTL para ödülü almaya da hak kazandığı yarışmanın ödül töreninde, finalistlere ödülleri, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hanzade Doğan Boyner, Mehmet Ali Yalçındağ, gazeteci-yazar Taha Akyol, Oktay Ekşi, Uğur Dündar ve Derya Sazak tarafından verildi.
Törenin sonunda, yarışmada ödül kazanan üniversitelerin iletişim fakültesi dekanlarına birer teşekkür plaketi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!