Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş! Binlerce kişi akın etti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 08:14

Yeni yılın ilk sabahında binlerce kişi sabah namazının ardından şehitler ve Filistin için tarihi bir yürüyüş gerçekleştirildi. Milli İrade Platformu öncülüğündeki 308 sivil toplum kuruluşunun organizasyonu Galata Köprüsü'nde son buldu. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, CNN TÜRK canlı yayınında "Şehitlerimizi rahmetle anmak, İsrail'i lanetlemek için buradayız" dedi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise "Barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için buluştuk. Elbette, çabalarımız gayretlerimiz belki zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama bu yangına az da olsa söndürecek şekilde, destek olmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Milli İrade Platformu tarafından 308 Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte  'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' sloganıyla düzenlenen yürüyüş başladı. 100 binden fazla insanın katılmasının beklendiği yürüyüşe, sabah namazından sonra 4 ayrı camiden kortejler halinde hareket edildi. Süleymaniye Cami'nde kılınan sabah namazının ardından da binlerce insan Galata Köprüsü'ne yürüdü. Burada toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sloganlar atıp, tekbir getirerek İsrail'i protesto etti.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

Yürüyüşe, Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok bakan, milletvekili, ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kur'an-ı Kerim okunan programda Abdurrahim Karakoç'un 'Kardan aydınlık' bestesi seslendirildi. Katılımcılar da cep telefonlarının ışıklarını açarak şarkıya eşlik etti.

Haberin Devamı

Köprüde, 250 bin kişinin toplandığı bildirildi.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

"BUGÜN MANEN FİLİSTİN'İN YANINDAYIZ"

Çocuklarıyla birlikte yürüyüşe katılan Metin Yüksel, "Bugün burada destek vermeye gidiyoruz. Hiçbir şeyin kendiliğinden olmasına izin vermeyeceğiz, oralarda olamasak da. Allah'ın izniyle madden ve manen yanlarındayız inşallah" dedi.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

"YENİ YIL İNŞALLAH BARIŞIN BAŞLANGICI OLUR"

Yürüyüşe katılmak için Fransa'dan geldiklerini söyleyen Süleyman Kayıkçı, "Fransa'dan özellikle bu yürüyüşe katılmak için geldik. İsrail'in yaptığı kötülük, vahşet devam ediyor maalesef. İnşallah yeni yılın başlangıcı barışın da başlangıcı olur. İnşallah savaş son bulur. Biz de özellikle bu yürüyüşe katılmak için dün Fransa'dan geldik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

"İSRAİL DÜNYA ÜZERİNDE YAŞANACAK YER BIRAKMADIN"

İsrail'e tepkisini dile getiren Zübeyde Tezcan ise, "İsrail ve Amerika'ya iki çift lafım var. Allah'ın lanetlediği zalim İsrail, yıllardır tarih boyunca hep süründün. Yaptığın fitne ve zulümlerle kendine bir toprak edinemedin. Dünyada edinemediğin gibi ahirette de yerin yurdun olmayacak. Zalim İsrail ve ona destek olan Amerika daha doymadınız mı? Gariplerin, mazlumların kanlarını içe içe doymadınız mı? Bütün dünya elinde olsa ne fayda? Dünya üzerinde yaşanacak yer mi bıraktın? Dünyayı bütün insanlığa mezar ettin. Ekmek yemek, su içmek hepimize yeter. Yeter ki barış içerisinde olalım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

BİLAL ERDOĞAN: ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANMAK VE İSRAİL'İ LANETLEMEK İÇİN BURADAYIZ

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliğinde konuştu. Erdoğan, "Biz bu sabah İstanbul’dan bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. 12 şehidimizi de dünyada olup bitenlere sessiz kalamayız. Katillerin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bunlara kayıtsız kalmayacağımıza, hakkı adaleti haykırmaya devam edeceğiz. Kudüs bizim ilk kıblemiz. Bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları şehit kanları ile sulamıştır. Bizler kayıtsız kalamayız. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Bizler mülteci düşmanlığını da körüklemeye çalışanların kim olduğunu biliyoruz. Bizler bir sabah karanlık aydı Filistin’in bizim için önemini öğreneceğimize, çocuklarımıza aktaracağımıza söz veriyoruz. Birliğimizi pekiştireceğimize, boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. En büyük silahımız doğamız. İnşallah mücadelemizi dualarımız ile taçlandıracağız. Yolumuzu aydınlatan bütün şehitlerimize selam olsun" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, CNN TÜRK canlı yayınında Galata'daki yürüyüşe ilişkin açıklama yaptı.

İşte Bilal Erdoğan'ın açıklamaları...

Buradan bir kere yılın ilk günü ilk sabahı. Bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Ayasofya Cami'nin prangaları kırıldı, Filistin için de öne adımı olduğunu biliyoruz. Katil İsrail'i lanetleyelim, şehitlerimiz var. Şehitlerimizi rahmetle anmak, İsrail'i lanetlemek için buradayız.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

Camiler doldu, dışarıda namazlar kılındı. Buralarda gördük ki kendi devletleri bir ateşkes çağrısında bile bulunamadılar. ABD başta olmak üzere batı her türlü değeri ayaklar altına almayı göze aldılar. İsrail sen ne yaparsan yap biz sana destek olacağız, zaman tanıyacağız gibi direnişin içindeler. 21. yy dünyasında soykırımın yapılmasını her gün yüzlerce çocuğun öldürülmesini insanlık vicdanı kabul etmiyor. Kutuplaşma varmış gibi lanse etmeye çalışanlar toplumu bölmeye çalışanlardır. PKK, PYD'yi destekleyenler de onlar. Filistin'deki katliamı destekleyenler de onlar.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

Türkiye'de Filistin mevzusuyla ilgili hassasiyeti olmayanların şehitlerimizle ilgili hassasiyeti yoktur. Kim diyorsa ki şehitlerimiz varken Gazze konuşulmaz.. Böyle bir şey kesinlikle doğru değildir, bunu söyleyenler haysiyetsizdir.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

SELÇUK BAYRAKTAR: SOYKIRIMI LANETLEMEK İÇİN BURADAYIZ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK canlı yayınında "Barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için buluştuk. Elbette, çabalarımız gayretlerimiz belki zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama bu yangına az da olsa söndürecek şekilde, destek olmak için buradayız. Bugün bu zulüm milli teknoloji geliştirme kabiliyetinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Bizlerin tüm gayretimiz tüm toplumla paylaşmak, farkındalık yaratmak, daha adil dünya için nesiller yetiştirmek. Bunun yanında tüm bu teknoloji geliştirme serüveninin tam manasıyla buluşmasını sağlamak. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek ve Filistin'de devam eden hukuksuz işgal ve barbarca katliamı lanetlemek için buluştuk" ifadelerini kullandı.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

"DÜNYANIN DAHA ADİL BİR YER OLMASI İÇİN RÜZGARIN DAHA GÜÇLÜ ESMESİ GEREKİYOR"

Bayraktar "Özellikle ülkemizin son 20 senede tanıdığı milli savunma sanayisindeki ivme tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. İHA'ların başarısı, Karabağ'da başka ülkelerde muharebelerde galip çıkması dünyanın büyük ilgisini çekti. Birçok alanda hem savunma özellikle teknolojinin diğer alanlarında da yüksek teknoloji seferberliği başlattık. Elbette savunma sanayinin yanında yüksek teknoloji geliştirmek uluslar için çok kritik. Süper güçlerin bazıları tüm dünyanın sahip olduğu kadar silah geliştiriyorlar. Dünyada zulme maruz kaldığı dönemde zulmün tarafını seçmiş olması dünyayı çok dengesiz hale getiriyor. ABD'nin İsrail'e verdiği destekte de görüyoruz. Büyük soykırıma bu destek vesile olmuş oluyor. Ülkemizde de biz bunu terörle mücadelede yaşadık. Silahsız insansız hava araçlarını ülkemize vermediler. Ambargolar kapsamında teknolojileri vermek istemediler. Türk mühendislerinin Türk askerlerinin sırt sırta mücadelesiyle bunu avantaja çevirdik. En gelişmiş teknolojileri vermeyince en gelişmiş SİHA'ları geliştirmiş olduk. İnşallah hep beraber bu zulme dur diyecek imkana sahip olacağız. Dünyanın daha adil bir yer olması için rüzgarın daha güçlü esmesi gerekiyor. Bunun yolu milli teknolojiyi geliştirmekten geçiyor. Kızımla birlikte geldik. Yürüyüşümüze katıldık" dedi.

FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ: TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ise "Davamıza devam edeceğiz zaferi kazanana kadar. Direniş devam edecek. Netanyahu katili ve çeteleri tarihin çöplüğüne gidecektir. Bütün Türk halkına teşekkür ederiz. Desteğiniz, duygularınız için teşekkür ederiz. Allah Gazze’yi korusun" dedi.

MİLLİ İRADE PLATFORMU'NDAN GALATA'DAKİ YÜRÜYÜŞ İÇİN ÇAĞRI

Milli İrade Platformu'ndan yapılan açıklamada, ekim ayından beri Gazze'den gelen haberlerin yaralara yeni yaralar eklediği belirtildi.

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

Katil İsrail’in kadın, çocuk demeden Filistinlileri topyekun ve korkakça yok etmeye çalışması karşısında dünyanın ayağa kalktığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz. Yılın ilk mesajını tüm dünyaya Türkiye’den ulaştırmak ve Gazze’deki katliama 'dur’ demek için 'yüzyılın yürüyüşünü ve buluşmasını' tertip etmekteyiz. 1 Ocak 2024 saat 08.30 ‘da Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımızla birlikte Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.''

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş Binlerce kişi akın etti

Tüm vatandaşlar, ''Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla yapılacak etkinliğe davet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!