Feyman: "TDK eliyle Türkçe'ye darbe indiriliyor"

Güncelleme Tarihi:

Feyman: TDK eliyle Türkçeye darbe indiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 13:11

HABER spikeri Gülgün Feyman, 12 Eylül’den sonraki süreçte devletleştirildiğini ve aldığı o darbe ile gelen giden hükümetlerin arpalığı haline dönüştüğünü söylediği Türk Dil Kurumu (TDK) eliyle Türkçe’ye büyük darbeler indirildiğini söyledi.

Haber spikeri Gülgün Feyman, Zonguldak’ta, ’Etkili Konuşma ve Diksiyon’ konulu seminer verdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Gülgün Feyman, "Lazıyla Çerkeziyle Kürdüyle Yahudis’yle Ermenisiyle bu topraklarda doğmuş herkesle bir millet olmanın onurunu yaşıyoruz. Farklı diller konuşulabilir ama resmi dilimiz Türkçedir. Resmi dilimizin bozulmasına hiçbirimizin izin vermemesi gerekir" dedi.

Bazı kadrolar eliyle özellikle de TDK eliyle Türkçeye büyük darbeler indirildiği görüşünü savunan Feyman, şöyle devam etti:

"TDK adını telaffuz ederken içim acıyor. Çünkü gerek Türk Tarih Kurumu, gerek TDK, Atatürk’ün bize mirasıdır. Ama biz bu miraslara sahip çıkamadık. TDK, 1932 yılında kurulmuş, 1983’te 12 Eylül’den sonraki süreçte devletleştirilmiş ve o aldığı darbe ile gelen giden hükümetlerin arpalığı haline dönmüştür. Bugün TDK içinde sanayiciler, hatta ziraatçılar, iktisatçılar bulunmaktadır. Dilimizin derinliklerini kavramış olan kimseleri bulamıyoruz. TDK, bu nedenle işlevini yerine getirmemektedir."

Feyman, kısa süre önce TDK’nın garip ve tuhaf kelimeler ortaya attığını kaydetti. Feyman, "Gazetelerde, haber bültenlerinde okumuş olmalısınız. Bir kelime var ki kanıma dokundu, kan beynime hücum etti: ’zırtgel haber’. ’Flaş haber’, ’son dakika haber’ yerine ’zırtgel haber’ diye bir kelime ortaya atmışlar. Tahammül edilir gibi değil. TDK böylesine garip bir kelimeyi ortaya atabiliyor. Bu durum bize, ’İş, ehlilin elinden çıkınca kıyamet yakındadır’ sözünü hatırlatıyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!