Fazilet yine trilyon krizinde

Güncelleme Tarihi:

Fazilet yine trilyon krizinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

RP'nin kapatılması sırasında 1 trilyonluk Hazine yardımına Anayasa Mahkemesi'nce el konulan, yine RP'nin kayıp 1 trilyon lirası nedeniyle Genel Başkan Recai Kutan ve çok sayıda yöneticisi ağır cezada mahkemelik olan FP'de, TBMM'de bulunan partilere hazine yardımı çerçevesinde DTP ve MHP ile aynı miktarda para verilmesi nedeniyle yeni bir trilyon krizi yaşanıyor.

Ek bütçe ile TBMM'ye getirilen partilere Hazine yardımında FP için belirlenen miktar partide sıkıntıya neden oldu. Bu yılın seçim yılı olması nedeniyle 3 katına çıkarılan ve toplam olarak 20.8 trilyon lira ayrılan yardımdan FP'nin payının, DTP ve MHP'de olduğu gibi 1.7 trilyon olarak belirlenmesi FP yönetimini harekete geçirdi. FP'nin, Meclis'te grubu bulunmayan ve yalnızca temsil edilen partilerle aynı kategoride değerlendirilmesi üzerine Kutan, konunun incelerek Meclis'te düzeltilmesi için yöneticilere talimat verdi.

Yapılan incelemede, milletvekili sayısı baz alındığında FP'nin alacağı yardımın 6 trilyona ulaşacağı, bu nedenle 4 trilyonun üzerinde kayba uğrandığı sonucuna varıldı. FP yönetimi, DYP'nin 5.2, ANAP'ın 5 trilyon lira ile aslan payını aldıkları Hazine yardımında, kendilerine karşı hukuk dışı işlem yapıldığı gerekçesiyle yılbaşından itibaren Meclis'te mücadele edilmesini kararlaştırdı. İlk olarak ek bütçede durumun düzeltilmesi için çaba gösterecek olan FP, 4 trilyon lirayı yine alamazsa Hazine yardımı konusunda özel yasa çıkarmak için partilerle de temas için girişimlerde bulunacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!