Fazıl Say'a Beethoven Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Saya Beethoven Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 22:36

Fazıl Say, büyük besteci Beethoven adına verilen ‘Uluslararası İnsan Hakları, Barış, Özgürlük ve Yoksullukla Mücadele Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın eski başkenti Bonn’da faaliyet gösteren Beethoven Akademisi tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl verilen Beethoven Ödülü, 17 Aralık’ta Bonn’da düzenlenecek büyük bir konser eşliğinde Fazıl Say’a takdim edilecek. Çeşitli ülkelerden müzisyenlerin sahneye çıkacağı ödül töreninin konuşmasını bir süredir Almanya’da yaşayan gazeteci-yazar Can Dündar yapacak. Müzik eğitiminin bir bölümümü Almanya’da tamamlayan ünlü müzisyen, geçtiğmiz yıllarda dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bu ülkede de önemli ödüllere layık görüldü. 2016 yılı sonuna kadar Frankfurt Alte Oper’in ‘misafir sanatçısı’ olan Fazıl Say, 2013 yılında Almanya’nın önemli klasik müzik etkinliklerinden ‘Rheingau Müzik Festivali’nin ödülünü ve aynı yıl Echo Müzik Ödülü’nü almıştı.

GEÇEN YIL SURİYELİ PİYANİST ALDI
Beethoven Akademisi’nden yapılan açıklamaya göre ödül töreni kapsamındaki konserde yer alacak müzisyenlerden bazıları şöyle: İkiz piyanistler Ferhan ve Ferzan Önder, geçtiğimiz yıl Beethoven Ödülü’nü alan piyanist Aeham Ahmet (Suriye), piyanist Maria Ntokou (Yunanistan), bağlama sanatçısı İbrahim Keivo (Suriye), piyanist Kerim Said (Filistin), Luisa Imorde (Almanya), ‘Şam Beşlisi’ (Damaskus Streich-Quintett) ve ‘Bonn Voice Korosu.’ Konserde ünlü besteciler Beethoven ve Liszt’le Fazıl Say’ın eserleri çalınacak.

Konser bileti ve ayrıntılı bilgi için: http://www.beethovenacademy.org/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!