Fatih Camii imamını ve bir kişiyi yaralamıştı... Saldırgan tutuklandı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 11:30

Fatih Camisi'nde imam Galip Usta ile Bilal Erdem'i bıçakla yaralayan Ömer Salgın, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırganın Cinayet Büro Ekipliği'nde "susma" hakkını kullandığı öğrenildi. Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce de arkadaşını darbettiği kaydedildi. Ömer Salgın'ın savcılıktaki ifadesinde, "Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir" dediği öğrenildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii İmamı Galip Usta ile telefonda görüşüp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Fatih Camisi'ne dün akşam namazı saatinde önce gelen bir kişi "Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın" diye bağırıp slogan attı. Cami görevlileri tarafından uyarılıp dışarı çıkarılan saldırgan akşam namazından sonra tekrar camiye geldi.

Saatler 19:10'u gösterdiğinde saldırgan imam odasına girdi. Hiçbir şey söylemeyen saldırgan bir anda elindeki bıçağı imam Galip Usta'nın göğsüne doğru salladı. 4 yerinden yaralanan imam kanlar içinde yere yığılınca öğrencilerinden Bilal Erdem de araya girmeye çalıştı. Saldırgan aynı bıçakla Bilal Erdem'i de sırtından bıçakladı. 

YAKALANDI

Saldırgan olaydan sonra camide namaz kılan bir polis memuru ve cami güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Şüpheli işlemlerinin tamamlanması için Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine götürüldü.

Haberin Devamı

Asayiş şube müdürlüğüne götürüldüğünde hiçbir soruya cevap vermeyen, hiç konuşmayan ve sabit bir noktaya bakar durumda olan Ömer Salgın, polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Okmeydanı Prof. Cemil Taşçıoğlu hastanesine kaldırılan Ömer Salgın burada tedavi altına alındı. Tüm geceyi hastanede geçiren Ömer Salgın'ın kalp tomografisinin çekildiği kan ve idrar tahlilinin yapıldığı öğrenildi. Yapılan testler sonucu Ömer Salgın'ın herhangi bir sağlık sorunun olmadığı, kanında uyuşturucu veya alkol bulunmadığı tespit edildi. 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan şüpheli Ömer Salgın'ın (39) savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Evli ve 2 çocuklu olduğu öğrenilen şüpheli Ömer Salgın ifadesinde ticaretle uğraştığını ve aylık gelirinin 500 bin lira olduğunu belirterek, "Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim yoktur. Daha önce ailesel problemler yaşamıştım. 2 kez evlilik yaptım, son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Fatih Camii'ne de vakit namazları için giderdim. Son olarak ortağım ile eski eşimin ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide 'tekbir' getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ÖFKEMİ İMAMA YANSITMIŞ OLABİLİRİM"

İfadesinin devamında söz konusu bıçağın kendine ait çakı olduğunu belirten şüpheli Ömer Salgın, "Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir" dediği öğrenildi.

BURSA'DAN FATİH CAMİSİ'NE GELMİŞ

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa'dan saat 15.00 sıralarında İstanbul'a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi'ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa'dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2'si esi 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi. 

Haberin Devamı

3 HAFTA ÖNCE BOŞANMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelinin daha önce iki kez evlilik yaptığı, 11 ve 9 yaşında iki çocuğunun bulunduğu ilk eşinden 2019 yılında ayrıldığı belirlendi. Daha sonra Tacikistan uyruklu bir kadınla evlenen şüphelinin 3 hafta önce de ayrıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin ikinci evliliğinden çocuğu olmadığı kaydedildi. 

BİR GÜN ÖNCE DE ARKADAŞINI DARP ETMİŞ

Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşı kimyager S.N.'yi darbettiği ortaya çıktı. Şüphelinin son bir yıl içerisinde 2 kere hastane kaydının olduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

BABASININ DA İFADESİ ALINDI

Öte yandan saldırganın Bursa'da yaşayan babası H.S. de ifadesi alınmak üzere İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Poliste ifade veren baba H.S. "Oğlum normal biriydi. Daha önce iki evlilik yapmıştı. Son eşinden boşandıktan sonra içine kapanmıştı. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok" dediği öğrenildi.

Şüpheli Ömer Salgın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

BAKAN TUNÇ: ŞÜPHELİ, ’KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS’ SUÇLARINDAN TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Fatih Camii’nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırının ardından gözaltına alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatılan şüpheli hakkında iki kez ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklama kararı verilmiştir. Adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Menfur saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdeme geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allahtan acil şifalar diliyorum. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik hiç bir provokasyona geçit vermeyeceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, FATİH CAMİİ İMAMIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ 

Öte yandan yaralı imamı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim şifalar versin. Rabbim beterinden de korusun." mesajlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorla da konuşarak imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 

"TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRILMAK İSTENİYORSA MÜSAADE ETMEYİZ"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yönelik bıçaklı saldırıyı kınadı. Saldırının, Türkiye'nin birliği ve beraberliği konusunda daha hassas davranılması gerektiğini gösterdiğini aktaran Kurtulmuş, "Türkiye, geçmiş dönemlerde özellikle milletin ortak değerlerine saldırılar konusunda nice acı hatıraları yaşamış bir ülkedir. Birileri Türkiye'nin sesinin daha gür çıkmasını önlemek için Türkiye'de birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için milletin değerlerine saldırıyı kendileri için bir araç olarak kullanmışlardır. Ümit ederiz ki bu saldırı sadece münferit bir saldırıdan ibaret olsun.

Eğer bu işin arkasında birtakım organize işler varsa, bu işlerin sahipleri şunu iyi bilsinler ki; Türkiye birtakım organize işlerle karıştırılmak isteniyorsa, bu ülke buna müsaade etmeyecek kadar güçlüdür, şuurludur ve birliktedir." diye konuştu.

MURAT KURUM: SALDIRIYI LANETLİYORUM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum ise yaralanan imamı hastanede ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kurum, 'Bu saldırıyı lanetliyorum, kınıyorum. İstanbul’umuzun her sokağında huzuru, mutluluğu hep birlikte kardeşçe yaşama hukukunu güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İyi günde kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Akşam saatlerinde bu saldırı sebebi ile üzüldük. Üzüntümüzü paylaşmaya geldik. Hocamıza geçmiş olsun dileklerimiz ilettik. Çok şükür kendisi çok iyi. Tekrar İstanbul’umuza, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diliyorum. Sayın cumhurbaşkanımız da hocamızın sağlık durumunu yakından takip ediyor. Çok şükür ikisi de sağlığına kavuşacak, hocalarımızdan bilgi aldık.' ifadelerini kullandı.

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kurum, şu ifadelere yer verdi:

Bilal Erdem kardeşimizi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik. Bilal'in durumu hakkında doktorlarından bilgi aldık. Acil şifa dileklerimizi ilettik. Durumu iyi, daha da iyi olacak inşallah.

Fatih Camii imamını ve bir kişiyi yaralamıştı... Saldırgan tutuklandı

BAKAN KOCA: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca paylaşımında, "İstanbul Fatih Camii imam hatibi Galip Usta hoca ve cami cemaatinden hafız Bilal Erdem dün akşam bıçaklı bir saldırıya uğradı. Kendilerine, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Üç yerinden yara alan Galip Usta hoca, Bezmiâlem Üniversitesi Hastanesinde olayın hemen akabinde ameliyata alınmıştır. Halen yoğun bakımdadır, yarın servise çıkarılması planlanmaktadır. Bir yerinden yara alan hafız Bilal Erdem’in tedavisi kaldırıldığı Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi cerrahi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Damarlarında zedelenme ve aktif kanaması bulunmuyor. İki hastamızın da durumunda hayati bir tehlike yok. Tedavilerini yakından takip ediyorum. Güven ve teslimiyet mekânı olan bir ibadethanede, bir camimizde yaşanan son derece üzücü olay sebebiyle tüm şiddet olaylarını kınamak, şiddete karşı tavır almak hepimizin boynunun borcudur. Hastalarımıza tekrar acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Fatih Camii imamını ve bir kişiyi yaralamıştı... Saldırgan tutuklandı
Cami imamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem'e bıçaklı saldırı güvenlik kamerasında yansıdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!