Eyalet yanıtı: İstifa ederim

Güncelleme Tarihi:

Eyalet yanıtı: İstifa ederim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 00:12

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışıyla başlayan eyalet sistemi tartışmasına ilişkin, “Eğer bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ispat etsinler anında istifa ederim” dedi. Yıldırım, dün Ankara’daki referandum çalışmalarında şunları söyledi:

Haberin Devamı

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL
“Getirilecek olan hükümet sistemi değişikliğidir, rejim değişikliği değildir. Türkiye’nin rejim meselesi, 1923’te bitmiştir, Cumhuriyet kurulmuştur. Türkiye, milletiyle ülkesiyle bölünmez bütündür. Bugünlerde artık başka bir şey bulamayanlar, ‘Türkiye eyalet sistemine geçecek’ diyor. Şimdi bunu yaymaya başladılar. Türkiye’nin Cumhuriyet’le beraber üniter devlet yapısı Anayasa’nın ilk üç maddesinde tanımlanmıştır, yerini almıştır, bunun üzerine tartışma yapmak bu ülkeye çok büyük haksızlık. Biz 40 yıldır neyin mücadelesini veriyoruz? PKK’yla, FETÖ’yle, bütün şer odaklarıyla verdiğimiz mücadele bayrak, millet, üniter devlet mücadelesidir. Anayasanın ilk 4 maddesi değişmiyor, ilk değişiklik 9. maddede. ‘Yargı bağımsızdır’ ifadesini ‘yargı, bağımsız ve tarafsızdır’ diye değiştiriyoruz. Eğer bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün bu görevi, hem Başbakanlık hem de parti genel başkalığını anında bırakacağım. Biz hayatımızı bu iş için verdik. Siz aynı şeyi yapacak mısınız? Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak’ bunlar bizim vazgeçilmez dört prensibimizdir.

EN BÜYÜK KÖTÜLÜK
Milliyetçi, ülkücü kardeşlerimizin üniter devlet konusunda hassasiyeti neyse en az bizimki de o kadar, aşağı değil. Bu anayasa değişikliğini Sayın Bahçeli ile MHP ile beraber yaptık. Bu konulardaki o titiz çalışmaları şimdi lekeleme, kafa karıştırma, muazzam bir reformu tartışılır hale getirmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

ÜNİTER YAPI KIRMIZI ÇİZGİMİZ
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, dün gece Beyaz TV’de canlı yayına katıldı. Yıldırım, eyalet sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak, “Başından beri MHP ile AK Parti olarak bu anayasayı hazırlarken kırmızı çizgimiz olarak üniter yapıyı öngördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bizim ve Sayın Bahçeli’nin açıklamaları ile mesele kapanmıştır” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!