Eyalet kurma yetkisi vermişler

Güncelleme Tarihi:

Eyalet kurma yetkisi vermişler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 22:42

ESKİ CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum kapsamında Balıkesir’in Edremit ilçesinde halka seslendi.

Haberin Devamı

Referandum sürecinde yaşananlara değinen Baykal, "Kaymakam, rektör, savcı çıkıyor, 'Evet diyeceğim' diyor. Ya sen savcısın, başına 'hayır' diyen birisi gelse ne olacak? Bu ne biçim iş?" dedi. ‘Ergenekon’ ve ‘Balyoz’ davalarını hatırlatan Baykal, "En nitelikli, en güçlü komutanlarımızın her birisine büyük acılar yaşattı. İçlerinde kendisini vuranlar çıktı. Bu faciaları yaşatmışsın arkadaş, şimdi diyor ki ‘Bana oy verin, ben tek başıma ne Meclis, ne millet, ne basın, ne şikâyet, ne muhalefet hiçbir şey istemiyorum' diyor. Hayır, hayır, hayır" ifadelerini kullandı.

Gizlice kanunların çıkarıldığını ileri süren Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: "Eyalet kurma yetkisi Meclis'tedir. Şimdi bu kanun gizlice, gizlice diyorum çünkü açıkça söylemiyorlar. Bir torba Anayasa maddesi var. 16’ncı madde, onun içine yerleştirmişler. Eyalet kurma imkânını sağlayan yetkiyi Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde vermişler. Ya senin böyle bir niyetin yoksa niye alıyorsun. Eyalet kurma yetkisini aldın gizlice. İnşallah 16 Nisan'da muhteşem bir hayır çıkacak ve Türkiye'nin önünde büyük bir ufuk açacak. Zirveye doğru çıkmaya devam edecek. Bu anayasa oylamasına herkes katılmalı. Nasıl askere gitmeyene kız verilmiyorsa bu görevi yerine getirmeyene de kız vermeyin."

BAKMADAN GEÇME!