Eski rektör yeni mezun

Güncelleme Tarihi:

Eski rektör yeni mezun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 07:00

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. OMÜ eski rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, törene bu kez rektör cübbesiyle değil yeni mezun cübbesi ve kepiyle katıldı. Üniversitenin Hukuk Fakültesi’nden mezun olan eski rektör Bilgiç’in diplomasını ise görevi devrettiği OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal verdi.

Haberin Devamı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin mezuniyet töreni geçtiğimiz hafta düzenlendi. Törende diplomalarını alan öğrencilerden biri de üniversitenin üç yıl önceye kadar rektörü olan  Prof. Dr. Sait Bilgiç’ti. Prof. Dr. Bilgiç, OMÜ Ali Fuat Başgil Fakültesi’nden mezun olarak diplomasını almaya hak kazandı. Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden 1981 yılında mezun olan Prof. Dr. Bilgiç, aynı yıl yeniden üniversite sınavına girip İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Ancak askerlik durumu nedeniyle o dönem kazandığı üniversiteye kaydını yaptıramadı. 2011 yılında 14 yıllık profesör, rektör yardımcısı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesiyken çıkan öğrenci affı kanunuyla öğrencilik hayatına yeniden dönmeye karar verdi. OMÜ’de 2016-2020 yılları arasında rektörlük yapan Prof. Dr. Bilgiç yaşadığı süreç hakkında şunları söyledi:

Eski rektör yeni mezun

Haberin Devamı

YATAY GEÇİŞ YAPTIM
“Öğrenci affı kanununun içeriği fakülteyi kazanıp da kayıt yaptıramayanları kapsıyordu. Bunu görünce ne yapıp edip bu aftan yararlanmaya karar verdim. İlk etapta okuyup okuyamayacağıma emin olamadan kaydoldum. O dönemki yoğunluğum içinde öğrenciliğin gereklerini yerine getiremedim. 2014 yılında mevcut iş yoğunluğum hafifledi. O dönem aldığım üniversite puanımla yatay geçiş yapmaya karar verdim. Böylelikle kaydımı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’ne aldırdım.

PANDEMİYLE ÖĞRENCİLİĞE DÖNDÜM
Üniversiteye yatay geçiş yaptığım ilk yıl derslerimin bir kısmını geçtim. Ancak 2015-2016 eğitim öğretim döneminde üniversiteye rektör adaylığım söz konusu oldu ve seçimlere hazırlanmaya başladım. 2016 yılında da üniversiteye rektör olarak atandım. Dolayısıyla yine öğrenciliğimi sürdüremedim. Rektörlük görev sürem 2020 yılında sona erdi. Pandeminin de başlamasıyla uzaktan eğitimle yeniden öğrenciliğime döndüm. 2023 yılına kadar da eğitimimi sürdürdüm. Bu yıl final sınavlarını da başarıyla tamamlamamın ardından mezun oldum. Görevimi devrettiğim OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’dan da diplomamı aldım.”

Eski rektör yeni mezun
İLK DEFA KENDİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
Öğrenci olduğu süre boyunca şimdiki gibi mezuniyet töreni olmadığı için hiçbir törene katılamadığını söyleyen Prof. Dr. Bilgiç, “Eğitim hayatım boyunca ilk defa kendi mezuniyet törenime katıldım. Öte yandan rektör olarak konuşma yaptığım o kürsüde, yeni mezun olarak konuşmak da oldukça farklı duygular hissettirdi” dedi.

Haberin Devamı

TORUNU DEDESİNİN TÖRENİNDEYDİ
Yeni kariyer hedeflerinde ilerlemek için değil, başladığı işi bitirmek istediği için hukuk diploması aldığını dile getiren Prof. Dr. Bilgiç, “Şimdi başladığım içi bitirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Mezuniyet törenime torunumla katılmak istedim. Bu onun için de ilginç oldu. Dedesinin mezuniyet törenine katıldığı için o da ayrı bir heyecan ve sevinç içindeydi” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!