‘Esad, ÖSO ile görüştü’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Esad, ÖSO ile görüştü’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2013 01:08

Suriye’de İnsan Hakları Gözlemevi, 30 aydır süren iç savaşta ölenlerin sayısının 115 bini aştığını iddia ederken, dün kimyasal silahların imha edilmesiyle ilgili uluslararası heyet bu ülkeye giriş yaptı.

Haberin Devamı

İmha ekibi Suriye’de: Dün Suriye’de çözüm yolunda önemli gelişme, bu ülkenin kimyasal silahlarının imhası görevini üstlenen uzmanların bu ülkeye varması oldu. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nden (OPCW) 20 kişilik bir ekip Lübnan’dan Suriye’ye giriş yaptı. Ekip önce dışişleri yetkilileriyle kimyasal silahların imhasına yönelik planın ayrıntılarını görüşecek, daha sonra silah depolarının bulunduğu yerlerde incelemelerde bulunacak.

6 hafta önce görüşmüşler: Independent yazarı Robert Fisk ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) temsilcilerinin 6 hafta önce Şam’da Esad rejimi temsilcileri ile gizlice buluştuğunu ileri sürdü. Robert Fisk’e göre görüşmelerde “Suriye içinde diyalogun sürdürülmesi; bunun için Esad yönetiminin ÖSO temsilcilerinin güvenliğini garanti etmesi; etnik ve mezhep çatışmalarının durdurulması ve Suriye’de hukuk devletinin hakim kılınması konularında” uzlaşmaya varıldı. Fisk, bu anlaşma uyarınca Halep’te ÖSO kontrolündeki bölgelerde kamu memurlarının işlerine döndüğünü, okulların açıldığını yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!