Erdoğan’dan Yemen yorumu: Orantısız bir güç kullanımı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan Yemen yorumu: Orantısız bir güç kullanımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere ve Amerika’nın Yemen’e yönelik saldırısıyla ilgili “Kızıldeniz’i adeta kan gölüne çevirme hevesindeler. Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu orantısız güç kullanımını aynı şekilde İsrail de Filistin’de yapmakta” dedi. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken özetle şöyle dedi:

(Yemen’e yönelik saldırılar): “Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu yapılanların hepsi de orantısız güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını şu anda Amerika, aynı şekilde İsrail Filistin’de de yapmakta. İran bütün bunların karşısında kendini nasıl korur, ona bakmakta. İngiltere zaten Amerika’yla beraber bu süreç içerisinde adımını atmıştır, atmaya devam ediyor. Şu anda Kızıldeniz’i bunlar adeta kan gölüne çevirme hevesindeler ve Yemen Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle, bölgede ister Amerika olsun ister İngiltere olsun onlara karşı gereken cevabı verdiğini ve vereceğini söylüyor. Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda çok değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek Amerika’ya karşı gerek İngiltere’ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz.

Haberin Devamı

NETANYAHU’NUN ARTIK KAÇACAK DELİĞİ YOK

(İsrail’e açılan soykırım davası): Şu an itibarıyla savunmalarını yapmaya başladılar. Bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler ciddi manada Lahey’de iş görüyor ve bu belgeleri artırarak vermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu belgelerle İsrail orada mahkûm olacaktır. Bunu bekliyoruz. Çünkü Lahey Adalet Divanı’nın adaletine de inanıyoruz. Bugün itibariyle İsrail kendini savunuyor. Savunurken de tabii savunmadan falan bahsediyor, nasıl bir savunmaysa. İsrail burada savunma değil taarruzla bir defa açık hava hapishanesi durumunda olan Filistin’e karşı bölgeyi kan gölüne çevirdi. Orada 22-23 bin Filistinliyi öldürdüler, şehit ettiler. Biz de alabildiğimiz kadarını çocuklardan, kadınlardan yaşlılardan alıp şu anda hastanelerimizde tedavi ettiriyoruz. 

TAYYİP ERDOĞAN’I BİTİREMEZLER

İsrail kimi aldatacak ya? Bir defa, Netanyahu’nun artık kaçacak deliği yok, savunacak hiçbir imkânı yok. Ben Cumhurbaşkanı Herzog’u bu noktada çok daha samimi bir havada görüyordum. Son zamanlarda o da Netanyahu’ya özendi, çok farklı açıklamalar yapmaya başladı. Tayyip Erdoğan’a sözlü saldırılarla ellerine bir şey geçmez. Çünkü Tayyip Erdoğan’ı sözlü saldırıyla bitiremezler, çünkü biz hakikatin peşindeyiz. Hakkın yanındayız, mazlumların yanındayız ama onlar zalimliklerinin gereğini yapıyorlar. Sonucun da ben iyi olacağına inanıyorum. Hiçbir zaman mazlumlar kaybetmedi, hep zalimler kaybetti.”

Haberin Devamı

PAZAR GÜNÜ TÜM İLLER AÇIKLANACAK

- Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin belediye başkan adayları ve seçim çalışmalarına ilişkin de şöyle konuştu:

“Geçen pazar İstanbul merkezli olarak bazı büyükşehirlerle, illerin açıklamalarını yaptık. Bu hafta da büyük ihtimalle pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız. Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor ve pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bugün, yine il merkezimizde İstanbulumuz ve çevre illerle ilgili bir çalışmayı devam ettireceğiz.

KARŞI YAKADAKİLER HÜSRAN YAŞAYACAK

(MHP Lideri Bahçeli ile görüşme): Cumhur İttifakı olarak başından itibaren gayet samimi bir havada ‘Cumhur İttifakı olarak neler yapabiliriz’, ‘Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarda geldikleri nokta nedir’, bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Yine Devlet Bey’le bu minval üzerinden çalışmamızı yaptık. Malum Manisa ve Mersin’de büyükşehir olarak Milliyetçi Hareket Partisi çalışmalarını sürdürüyor. Çok çok emin adımlarla inanıyoruz ki bu seçimlerde Cumhur İttifakı karşı yakada olanlara beklemediği bir hüsranı yaşatacaktır. Bu konuda teşkilatlarımız çok çok güçlü el ele vererek çalışmalarını sürdürüyor olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!