Erdoğan’dan MKYK’ya ‘veda’ yemeği

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan MKYK’ya ‘veda’ yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddeleri kongre ve yerel seçimler oldu. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK’nın son kez toplandığını belirterek, “Bu son MKYK’mız, bu zamana kadar yaptığınız tüm çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir şey olursa toplanırız” dedi. Erdoğan, toplantının ardından MKYK üyeleriyle yemek yedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 dakika süren toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı sunumda, toplamda 1392 belediyeden 810 tanesinin AK Parti’nin, 231 tanesinin ise MHP’nin olduğu ve Cumhur İttifakı’nın toplamda 1041 belediyesinin bulunduğunu anlattı. Yılmaz ayrıca 30 büyükşehir belediyesinden 15’inin AK Parti’de, 1’inin ise MHP’de olduğunu da aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sunumun ardından yerel seçim çalışmaları kapsamında “Sahayı boş bırakmayın” talimatı verdiği, “Sahaya inmemiz gerekiyor. Herkes büyük bir özveriyle çalışsın, sizlere güvenim tam” dediği öğrenildi.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ

Erdoğan’ın sulama kanallarıyla ilgili soruna ilişkin, “Büyükşehirlerin ilgilenmesi gerekiyor, ancak deprem nedeniyle bütçe sorunu var. Yardımcı olacağız. Bahçe sulama işlemlerini DSİ yapsın. Önceliğimiz deprem bölgesini ayağa kaldırmak” dediği belirtildi. Erdoğan, toplantının ardından MKYK üyeleriyle yemek yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!