Erdoğan: Her insanımıza ulaşmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Her insanımıza ulaşmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara ve İzmir dahil AK Parti’nin 48 belediye başkan adayını açıklarken “Hiç kimse, şahsımız dahil hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değil. Hiçbir ayrım yapmadan her bir insanımızın kapısını çalmak, zihnini ve kalbini yeniden kazanmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün ATO Congresium’daki 17 büyükşehir ve 31 il belediye başkan adayının tanıtım toplantısında özetle şunları söyledi:

“Hedefimiz belediyeleri tekrar ezici oranlarla kazanarak muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilik ile tanıştırmaktır. Biz asla şehirlerine ve oralarda yaşayan insanlara hiçbir şey vermedikleri halde çeşitli kavramların değerlerin, sembollerin, ideolojilerin arkasına saklanarak koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık, olmayacağız. 

Erdoğan: Her insanımıza ulaşmalıyız

YANLIŞI OLANIN YERİ DEĞİL

Her kim belediye başkanlığı, milletvekilliği, teşkilat yöneticiliği dahil siyasette gelinen bu makamlara bu gözle bakmıyorsa AK Parti onun için doğru bir kapı değildir. Şehrinin dertleri ile dertlenmeden, ülkesinin hedefleri ile bütünleşmeden, milletinin dertleri ile donanmadan sandığa gözünü diken varsa AK Parti onun için isabetli bir mecra hiç değildir. Milletimize karşı en küçük bir yanlışı, yamuğu olanın yeri AK Parti değildir. Kuruluş aşamasında adını erdemliler hareketi olarak belirleyen bir kadro olarak başka türlü bir siyaset anlayışını asla tasvip edemeyiz.

Haberin Devamı

VİZYONUMUZLA DA FARK ATTIK

Hep en çok biz çalıştık, en fazla biz emek verdik, sahayı her zaman biz domine ettik. Milletimizle en yakın ve samimi ilişkiyi biz kurduk. Vatandaşa ‘oy yoksa hizmet de yok’ diyen edepsizlerden asla olmadık. Kibri, tekebbürü, böbürlenmeyi yanımıza hiçbir zaman yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz, bize gururlanmak yakışmaz; biz tevazu ehliyiz. Sadece çalışkanlığımızla değil, vizyonumuzla da rakiplerimize fark attık. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak ulaşılmadık, kapısı çalınmadık, gönlüne dokunulmadık hiç kimse bırakmadık.

Erdoğan: Her insanımıza ulaşmalıyız

KİMSEYE TIPIŞ TIPIŞ OY YOK

Bu seçimlerde de yine aynı usulle çalışacağız. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. CHP zihniyetinin yaptığı gibi vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz. Açık söyleyeyim: Hiç kimse, şahsımız dahil, hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir. Bilakis biz hiçbir ayrım yapmadan her bir insanımızı velinimet görerek kapısını çalmak zorundayız. Daha önce bize oy versin veya vermesin her vatandaşımıza ulaşmak, zihnini ve kalbini yeniden kazanmak mecburiyetindeyiz. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak MHP adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye’de de aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız. Cumhur İttifakı’nda ayrım asla olmayacak.

Haberin Devamı

ZORLU SINAMALARDAN GEÇİYORUZ

Yine zorlu sınamalardan geçiyoruz. Bir yanda 10 yılı aşkın süredir kaos çıkartarak, terörü azdırarak, darbe teşebbüsünde bulunarak, ekonomik tuzaklar kurarak ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin saldırıları sürüyor. Gezi olayları ile sokakları karıştırarak hükümeti devirmek istediler. FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkeyi esir almak istediler. 

PKK’yı kullanarak hendeklerle etrafını kazdıkları mahalleleri işgal etmek istediler. Güvenlik güçlerimiz onları açtıkları çukurlara gömünce ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. DEAŞ projesini ülkemize yönlendirerek sınırlarımızı tacize kalkıştılar. Bu maskeyi düşürünce ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. Farklı isimler vererek destekledikleri bölücü örgüte sınırlarımız boyunca bir teröristan kurmak istediler. Sınır ötesi harekâtlarımızla bu projeyi bozunca ülkemize bedel ödetmek istediler. Geçtiğimiz günlerde sınır ötesindeki birliklerimize alçak saldırılar dahil başımıza gelen hiçbir hadise bu tablodan bağımsız değildir.”

Haberin Devamı

Erdoğan: Her insanımıza ulaşmalıyız

28 ŞUBATVARİ PROVOKASYONLAR

Samimi bir üzüntü ile ifade etmek isterim ki, ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında maalesef emperyalistlerin koç başlığına soyunmuş durumdadır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye şöyle yüklendi: “Birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü Bay Kemal’e mayıs seçimlerindeki hezimetin tüm faturasını yükleyen Özgür efendi daha bismillah demeden iradesini ve ipini terör örgütü temsilcilerine teslim etti.

ÖZGÜR EFENDİYİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin tabutuna en son çiviyi kurultay kürsüsünden teröristlere selam göndererek, bölücülerle işbirliği yaparak bizzat Özgür efendi çaktı. İstiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden terör örgütlerini nasıl emperyalistler yönlendiriyorsa CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir. DEM tarafından rehin alınmıştır, esir alınmıştır.

Haberin Devamı

Son aylarda giderek sıklaşan 28 Şubatvari provokasyonlar da emin olun aynı oyunun bir parçasıdır. İşte bunun için diyoruz ki 31 Mart’ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız. Aynı zamanda Özgür efendiyi de esaretten kurtarıp özgürleştireceğiz.

Erdoğan: Her insanımıza ulaşmalıyız

BAYRAK TARTIŞMASI

Parlamentoda çıkmış biri, benim grup başkan vekilim Leyla Hanım’a bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullandı. AK Parti’nin hiçbir ferdi bayrağımıza ‘kâğıt parçası’ demez, hiçbir ferdi bayrağımızla ilgili ‘paçavra’ demez, o sizin cibiliyetinizde var.

16 İLDE MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM KARARI

Haberin Devamı

48 İLİN 6’SINA YENİ İSİM

- 4’ü büyükşehir olmak üzere 6 ilde yeni isimlerle yola devam etme kararı alındı. AK Parti Malatya, Sakarya, Trabzon, Kahramanmaraş, Ağrı ve Afyonkarahisar’da yeni isimlerle, Kayseri, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Aksaray, Zonguldak, Çorum, Muş, Sivas, Yozgat, Uşak, Şırnak, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Gümüşhane’de ise mevcut isimlerle yarışacak.

2 KADIN BAŞKAN ADAYI

- AK Parti, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in yanı sıra, Iğdır’da da kadın aday gösterdi. 2019’da HDP’nin kazandığı ancak daha sonra kayyum atanan Iğdır Belediye Başkan adayı Ülkü Öcal oldu.

DEPREM BÖLGESİNDE DEĞİŞİM

- Deprem bölgesinde 11 ilden CHP’li Hatay ve Adana, MHP’li Osmaniye ve kayyum belediyesi Diyarbakır’ın dışındaki tümünün belediyeleri AK Parti’nin elindeydi. AK Parti, bu 7 ilden Elazığ’da mevcut başkanla yola devam kararı almıştı. Kalan 6 ilin 4’ünde yeni adaylar gösteren AK Parti, buna göre Kahramanmaraş’ta mevcut başkan Hayrettin Güngör’ün yerine Fırat Görgel, Malatya’da Selahattin Gürkan yerine Sami Er, Adıyaman’da Süleyman Kılınç yerine Ziya Polat, Kilis’te Servet Ramazan yerine Reşit Polat aday gösterildi. Yalnızca Gaziantep ve Şanlıurfa’da mevcut başkanlar yeniden aday yapıldı.

7 İLDE ADAY ÇIKARMADI

- AK Parti, MHP ile yaptığı seçim ittifakına göre, Mersin, Manisa, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de aday çıkarmadı. Geriye kalan 74 ilde kendi adayını çıkaran AK Parti, 7 Ocak’ta aralarında İstanbul’un da bulunduğu 26 ilin belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

4 İLDE YARIŞ

- AK Parti, 2019 seçimlerinde MHP’nin kazandığı Amasya, Bayburt, Karabük, Karaman’da yeniden aday çıkardı. Cumhur İttifakı söz konusu 4 ilde yarışacak.

48 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

- Adana: Fatih Mehmet Kocaispirli (Yüreğir Belediye Başkanı), Adıyaman: Ziya Polat, Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan, Ağrı: Mehmet Salih Aydın, Aksaray: Evren Dinçer (Devam), Amasya: Mehmet Uyanık, Ankara: Turgut Altınok, Antalya: Hakan Tütüncü (Kepez Belediye Başkanı), Ardahan: Yunus Baydar, Batman: Adil Sebati Ceylan, Bayburt: Mete Memiş, Burdur: Mehmet Şimşek, Bilecik: Mustafa Yaman, Bolu: Muhammed Emin Demirkol, Çorum: Halil İbrahim Aşgın (Devam), Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden, Gaziantep: Fatma Şahin (Devam), Gümüşhane: Ercan Çimen (Devam), Hatay: Mehmet Öntürk (AK Parti eski Hatay Milletvekili) Hakkâri: İsmet Ölmez, Iğdır: Ülkü Öcal, İzmir: Hamza Dağ, Kahramanmaraş: Fırat Görgel (İl başkanı), Karabük: Özkan Çetinkaya, Karaman: Mevlüt Akgün, Kayseri: Memduh Büyükkılıç (Devam), Kırıkkale: Mehmet Saygılı (Devam), Kırşehir: Osman Arslan, Kilis: Reşit Polat, Kütahya: Kamil Saraçoğlu, Konya: Uğur İbrahim Altay (Devam), Mardin: Abdullah Erin, Malatya: Sami Er, Muş: Feyat Asya (Devam), Nevşehir: Mehmet Savran (Devam), Niğde: Emrah Özdemir (Devam), Sakarya: Yusuf Alemdar, Sivas: Hilmi Bilgin (Devam), Siirt: Ekrem Olğaç, Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül (Devam), Şırnak: Mehmet Yarka (Devam), Tekirdağ: Cüneyt Yüksel, Trabzon: Ahmet Metin Genç, Tunceli: Erkan Eroğlu, Uşak: Mehmet Çakın (Devam), Van: Abdulahat Arvas, Yozgat: Celal Köse (Devam), Zonguldak: Ömer Selim Alan (Devam)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!