Erdoğan ‘Dünya İnsan Hakları’ için seslendi: Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ‘Dünya İnsan Hakları’ için seslendi: Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirerek “Biz ne diyoruz? Adil bir dünya mümkün ama Amerika’yla değil. Çünkü Amerika İsrail’in yanında parasıyla, bütün silah mühimmatıyla yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle ‘İnsanlığın Yüzü’ Programı düzenledi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İNSAN HAKLARI AYAKLAR ALTINDA

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bundan 75 sene evvel gerçekten büyük umutlarla kabul edildi. Daha adil, daha özgür, daha insan odaklı bir dünya idealiyle kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 75 yıldır uluslararası topluma sorumluluklarını hatırlatmayı sürdürüyor. Buna rağmen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü, dünyanın pek çok yerinde insan hakları ayaklar altına alınırken karşıladığımız da bir gerçektir. Batı toplumlarını zehirli bir sarmaşık gibi saran İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı insan haklarına yönelik tehditlerin en başında yer alıyor. 

Haberin Devamı

GEORGE FLOYD, AYLAN BEBEK...

‘Nefes alamıyorum, nefes alamıyorum’ diyerek can veren George Floyd’un dramını asla unutamayız. Benzer olaylarla daha sonra da karşılaştık. Aylan bebeğin nasıl dalgalarla kıyıya vurduğunu izledik. Aylan bebeğin ölümü Batı’yı insafa getirmedi. Filistin kefhiyesiyle gezen 3 genç ABD’de sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı.

Erdoğan ‘Dünya İnsan Hakları’ için seslendi: Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil

BÖYLE ADALET OLUR MU

Bugün Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gazeteciler değil aynı zamanda insanlığa dair tüm değerler de katledilmektedir. Bu vahşet karşısında uluslararası kuruluşlar ve insan hakları örgütleri hiçbir somut adım atmıyor. BM Güvenlik Konseyi’nde sadece Amerika’nın ret oyuyla ateşkes reddedildi. Böyle adalet olur mu? Adil bir dünya mümkün ama Amerika’yla değil. Çünkü Amerika, İsrail’in yanında parasıyla, silah mühimmatıyla yer alıyor. Ey Amerika bunun hesabını nasıl vereceksin? Kimse artık ‘Amerika BM Evrensel Beyannamesi’ne destek veren ülkedir’ demeyecek.”

‘BM, İSRAİL’İ KORUMA VE KOLLAMA KONSEYİ OLDU’ 

Haberin Devamı

-“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden bir umudumuz, beklentimiz kalmadı. Görevi küresel barışı ve istikrarı korumak olan güvenlik konseyi 7 Ekim’den bu yana İsrail’i koruma ve kollama konseyine dönüştü. Ne çatışmalar bir an önce dursun diyen 121 ülkenin iradesi, ne Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin çabaları ne de geçici üyelerin samimi gayretleri güvenlik konseyinin daimi üyelerini harekete geçirmeye yetmedi. Dün gece yapılan oylamada ise Amerika’nın vetosu nedeniyle yine ateşkes kararı çıkmadı. Aralarında daimi üyelerin de olduğu 13 ülkenin tasarıya evet oyu vermesine rağmen maalesef sonuç değişmedi. Bu Birleşmiş Milletler’le, bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’yle insanlığın bir yere varması mümkün değil.”

Haberin Devamı

31 MART MESAJI  

- Yerel seçimi de hatırlatan Erdoğan, “İnsanın hak ve hukukunun söz konusu olduğu hiçbir alanı boş bırakmıyor, görmezden gelmiyor, ihmal etmiyoruz. Elbette bazı süreçler vakit alabiliyor ama nihayetinde her meseleyi hal yoluna koyuyoruz. Vatandaşlarımızdan hükümetimize güvenmeye, bize inanmaya, bize destek olmaya devam etmelerini istiyorum. 31 Mart’ı unutmuyoruz değil mi? 31 Mart’a hazırlanıyoruz değil mi? 31 Mart için ne diyoruz, inşallah yeniden İstanbul diyoruz ve yola devam ediyoruz. Yeniden Ankara diyoruz ve yola devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz” dedi.   

BAŞIBOŞ HAYVAN SORUNU ÇÖZÜLECEK

- “Vatandaşlarımızın bizar olduğu ne varsa, hepsinin de çözümünü bulmak ve uygulamak bizim asli vazifemizdir. Mesela, başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumak da görevimiz. Artan şikâyetlerin farkındayız. Önceki gün Ankara’da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise hepimizin yüreğini dağladı. Bu sorunu inşallah inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız.”

Haberin Devamı

Erdoğan ‘Dünya İnsan Hakları’ için seslendi: Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil

FRANSIZ DERGİYİ PROTESTO ŞARKISI

- ‘Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda Aylan bebeğin cansız bedenine yakışıksız şekilde yer veren Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya karşı yazılan, sözleri ve müziği Milletvekili Yücel Arzen’a ait şarkıyı Hande Güç Onur, Fransızca seslendirdi. Programda Küresel İnsan Hakları ve Türkiye’de İnsan Hakları videosu da izletildi.

 

BAKMADAN GEÇME!