En fena film: Gecenin Kanatları

Güncelleme Tarihi:

En fena film: Gecenin Kanatları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 14:09

Bu yıl 1'incisi düzenlenen "Altın Kestane" ödüllerinde sinemanın "en fena"ları seçildi. Online yayınlanan haftalık film kültürü dergisi Arka Pencere'nin organizasyonu olarak bu yıl ilk defa düzenlenen ve yılın "en fena"larını mercek altına alan Altın Kestane Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

YILIN EN FENA FİLMLERİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

Alin Taşçıyan, Uğur Vardan, Serdar Akbıyık gibi isimlerden oluşan 26 kişilik jüri tarafından seçilen ve yılın en kötü filmlerine ödül veren organizasyonda Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, Serdar Akar'ın yönetmenliğini yaptığı "Gecenin Kanatları"nı 'yılın en fena filmi' seçti.

2009 yılında Türkiye sinemalarında ticari gösterime giren 69 film, 26 sinema yazarı ve kültür sanat gazetecisinin oylarıyla masaya yatırıldı. Ödüller, En Fena Film, En Fena Yönetmen, En Fena Erkek Karakter Performansı, En Fena Kadın Karakter Performansı, Alarm Zili Ödülü ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere altı kategoride dağıtıldı.

Oscar Ödülleri ile aynı zamanda dağıtılan ve Amerika'da düzenlenen Altın Ahududu Ödülleri'nin bir benzeri olan Altın Kestane Ödülleri Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. Kedi Kadın filmindeki rolünde En İyi Kadın Oyuncu seçilerek Oscar alan Halle Berry aynı yıl Altın Ahududu Ödülleri'nde de En Kötü Kadın Oyuncu seçilmiş ve bugüne kadar Altın Ahududu ödülünü almaya giden iki oyuncudan biri olmuştu.

Haberin Devamı

EN FENA FİLM - GECENİN KANATLARI (Serdar Akar)

Yılın En Fena Filmi seçilen, senaryosu Mahsun Kırmızıgül'e ait olan ve yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı Gecenin Kanatları filminin başrollerinde Beren Saat, Murat Ünalmış, Erkan Petekkaya, Yavuz Bingöl oynamıştı.

Konusu: 12 Eylül darbesinden sonra,  anne ve babası polis baskınında gözleri önünde katledilen Gece’in yaşadığı büyük  dram, onu aşk ve ölüm arasında bir seçim yapmaya zorlar. Filmde bir intihar bombacısını canlandıran Beren Saat'in Murat Ünalmış ile olan sevişme sahneleri ve Beren Saat'in film galasına katılmayışı çok konuşulmuştu.

EN FENA YÖNETMEN - ALİ ÖZGENTÜRK (Yengeç Oyunu)

“Hazal”, “At”, “Bekçi”, “Su Da Yanar”, “Çıplak”, “Mektup”, “Balalayka”, “Kalbin Zamanı” gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Ali Özgentürk “Yengeç Oyunu” ile Arka Pencere Dergisi tarafından yılın "En Fena Yönetmen"i seçildi.

Konusu: Yengeç Oyunu, genç bir kadının yaşadığı trajedinin ardından küçük kızıyla birlikte doğup, büyüdüğü baba ocağına dönüşünü konu ediniyor.

Haberin Devamı

EN FENA ERKEK KARAKTER PERFORMANSI - OKAN BAYÜLGEN (Kanal-İ-zasyon)

“İstanbul Kanatlarımın Altında”, “Ağır Roman”, “Hemşo” gibi filmlerde rol alan Okan Bayülgen Kanal İ Televizyonunda gerçekleşen komik olaylarla dalga geçen filmi Kanal-İ-zasyon'daki rolü ile en kötü oyuncu seçildi.

Kanal-İ-zasyon'un konusu:

Yapımcılığını Dada Film ve Tiglon'un yaptığı filmin yönetmeni “Musallat” filminin, “Dikkat Şahan Çıkabilir” ve “Co-Medya” TV şovlarının yönetmenliğini de yapmış olan Televizyon dünyasının yakından tanıdığı Alper Mestçiydi.

Filmde Okan Bayülgen'in dışında Erol Günaydın, Rasim Öztekin, Serhat Özcan gibi isimler ile misafir oyuncular olarak Hakkı Devrim, Ahmet Çakar, Sadettin Teksoy, Metin Uca gibi isimler de rol almıştı.

Haberin Devamı

EN FENA KADIN KARAKTER PERFORMANSI - BEREN SAAT (Gecenin Kanatları)

"En Fena Kadın Karakter Performansı" dalında Nurgül Yeşilçay (7 Kocalı Hürmüz), Gülse Birsel (7 Kocalı Hürmüz), Sinem Kobal (Ayakta Kal), Nilüfer Açıkalın (Mazi Yarası) gibi rakiplerle yarışan Beren Saat aynı zamanda En Fena Film seçilen Gecenin Kanatları'ndaki rolü ile en fena kadın karakter oldu.

ALARM ZİLİ ÖDÜLÜ - SERDAR AKAR

Gemide, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Barda ve Kurtlar Vadisi: Irak gibi çok beğenilen önemli filmlere imza atan Serdar Akar Gecenin Kanatlarında Kestane Ödülleri Jürisinin yorumuna göre "takındığı memur yönetmen" tavrı sebebiyle oybirliğiyle "Alarm Zili Ödülü"nü kazandı.

Haberin Devamı

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ - ALİ TARAN ve HINCAL ULUÇ

No Ofsat isimli filmin yapımcısı ve ünlü reklamcı Ali Taran yoğun reklam stratejisi sebebiyle Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Kestanenin diğer yarısı da “No Ofsayt”ın oyuncusu, Hıncal Uluç’a gitti.

1. ALTIN KESTANE ÖDÜLLERİ BÜYÜK JÜRİSİ

Okan ARPAÇ, Serdar AKBIYIK, Erkan AKTUĞ, Tunca ARSLAN, Şenay AYDEMİR, Banu BOZDEMİR, Erol BİLEM, Cumhur CANBAZOĞLU, Cüneyt CEBENOYAN, Sadi ÇİLİNGİR, Coşkun ÇOKYİĞİT, Cem ERCİYES, Murat Emir EREN, Murat ERŞAHİN, Burak GÖRAL, Ege GÖRGÜN, Murat ÖZER, Fırat SAYICI, Selin SEVİNÇ, Özgür ŞEYBEN, Alin TAŞÇIYAN, Elif TUNCA, Ali Ulvi UYANIK, Uğur VARDAN, Burçin S. YALÇIN, Deniz YAVUZ.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!