En büyük teşvik Türk yönetmene

Güncelleme Tarihi:

En büyük teşvik Türk yönetmene
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 14:25

Haberin Devamı

ALMAN film dünyasının kalbinin attığı Hamburg’da gözler genç yönetmen Özgür Yıldırım üzerinde.Ünlü Alman yönetmen Hark Bohm’un kurduğu üniversiteye bağlı Film Akademisi mezunu 27 yaşındaki Özgür Yıldırım bu yıl Hamburg Film Teşvik Dairesi tarafından verilecek olan teşvikin 320 bin Euro ile aslan payını yakında çekimlerine başlayacağı Chiko filmi için alacak. Teşvik için başvurulan film senaryolarını en ince detayına kadar incelemesi ve ancak büyük sanatsal değer taşıyan film projelerini teşvik etmesiyle tanınan daire böylece Özgür Yıldırım’ın senaryosunu kendi yazdığı ve kendi yöneteceği filme verdiği önemi göstermiş oldu. Her yıl yüzlerce film şirketinin, yönetmenin ve senaristin teşvik için başvuru yaptığı daire bu yıl Özgür Yıldırım’ın dışında sadece üç film projesini daha destekleyecek. Bunlardan ikisine 120 biner Euro ayrılırken, yine Türk kökenli olan Buket Alakuş’un senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yapacak olan Kısmet filmini de 15 bin Euro ile teşvik edecek.

FATİH AĞABEY DESTEĞİ

Haberin Devamı

Özgür Yıldırım’ın yeni filminin prodüksiyonu ise ünlü yönetmen Fatih Akın’ın şirketi Corazon International yapacak. Özgür Yıldırım’ın akademiden tanıdığı ve "Fatih ağabey" diye hitap ettiği Fatih Akın ile iyi bir ilişki içinde. Tecrübelerini genç meslektaşlarıyla severek paylaşan ünlü yönetmen yeni yeteneklerin gelişmesine böylece katkı sağlıyor. Özgür Yıldırım 90 dakikalık filminde karanlık işlere karışan bir gençlik çetesinin dramı konu edecek. Filmde Türk sinemaseverlerin Fatih Akın filmlerinden ve senaryolarından tanıdığı Moritz Bleibtreu (Temmuzda), Denis Moschitto’nun (Kebap Connection) yanı sıra Max Riemelt başrolleri paylaşacak.

BÜYÜK YETENEK

İlk kısa metrajlı filmi Alims Markt ile büyük takdir toplayan 27 yaşındaki Özgür Yıldırım’ın yeni projesi Chiko, Alman Film Teşvik Dairesi tarafından 325 bin Euro ile en yüksek teşvike layık görüldü.

İŞİNİN USTASI

Üniversiteye bağlı Hamburg Film Akademisi mezunu Özgür Yıldırım (sağda) hem senarist hem de genç yaşına rağmen usta bir yönetmen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!