Elektroşoklu çeteye 5 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Elektroşoklu çeteye 5 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 14:53

İZMİR'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, çek ve senet tahsilatı ile tefecilik yaptıkları, yaralama, tehdit olaylarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 30 kişiden Adliye'ye sevk edilen 25 kişiden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 11 kişi tutuksuz yargılanmak üzere, 9 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Vatandaşlardan gelen, borç aldıkları kişilerin, zorla mallarına el koydukları yönündeki şikayetler üzerine hareket geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen cuma günü çeteye yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda aralarında çetenin lideri olduğu belirtilen Veli Alemdar'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Çete elemanlarının ev ile işyerlerindeki aramalarda, çok sayıda çek, senet, elektro şok cihazı ele geçirildi.

Çete üyelerinin eğlence mekanlarına gelen kişileri zorla borçlandırdığı, kumar oynattıkları, ayrıca kendi istekleriyle borç alan kişilere de yüksek faizlerle para verdikleri belirlendi. Şüphelilerin, vadeleri geçen alacaklarını zorla aldıkları, mağdurların mallarına el koydukları tespit edildi. Bu sırada kendilerine direnen bazı kişilere ise elektroşok cihazıyla işkence yaptıkları, kaçırarak tartakladıkları da ileri sürüldü.
İşlemlerin ardından 5'i savcının talimatıyla serbest bırakılan şüphelilerden 25'i bugün Adliye'ye sevk edildi. 25 kişiden Veli Alemdar'ın yanı sıra, Ejder Yüksekol, Halit Evsan, Ercan Sülük ve Murat Aslan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 11 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere, 9 kişi ise savcılıkca serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!