El Kaide sınır kasabasını ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

El Kaide sınır kasabasını ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:20

Suriye’de muhalif güçler arasındaki gerilim yerini silahlı çatışmaya bıraktı. El Kaide’ye yakın bir grup, Türkiye sınırına 5 km. uzaklıktaki Azaz kazabasını Özgür Suriye Ordusu’nun elinden aldı. Çatışmada bir gazeteci öldü.

Haberin Devamı

El Kaide uzantılı “Irak ve Levant İslam Devleti” örgütü militanları, ÖSO militanlarının püskürterek Türkiye sınırına 5 kilometre uzaklıktaki Azaz kasabasının denetimini ele geçirdi. Çatışmalarda en az 5 ÖSO militanının öldüğü, 100’ünün ise teslim olduğu bildirildi. Çatışmalarda, yerel Şahba Press haber ajansının muhabiri dahil 5 sivil yaşamını yitirdi. İki grup arasında Suriye-Türkiye arasındaki Bab es-Selame Sınır Kapısı yakınlarında da şiddetli çatışmalar çıktığı haber veriliyor.

NEDEN ALMAN DOKTOR MU

İki grup arasında çatışmanın neden çıktığı netlik kazanmadı. Reuters’a konuşan Ebu Louay el Halabi adında bir eylemci çatışmaya, El Kaide’ye yakın grubun, Azaz’da gönüllü olarak görev yapan bir Alman doktoru kaçırmaya çalışmasının yol açtığını söyledi. Azaz, Türkiye’den Suriye’deki muhalif güçlere yardımlar açısından stratejik noktada yer alıyor.

Haberin Devamı


SURİYE YENİ KANIT SUNDU

Suriye’nin müttefiği Moskova ise BM’nin raporunun “tek taraflı, politik” olduğu suçlamasında bulundu. Dün Şam’ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye’nin kimyasal silah saldırısından muhaliflerin sorumlu olduğuna dair kendilerine yeni kanıtlar sunduğunu açıkladı. Ryabkov, “Bu yeni bulgular, yüzeysel göz atıldığında bile kimyasal silahın muhalif güçler tarafından kullanılmış olduğuna işaret ediyor” dedi. Ryabkov’u kabul eden Suriye Devlet Başkanı Esad ise Rusya’ya verdiği destek için “minnettar olduklarını” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!