EKPSS başvurularında son gün geldi: 2020 EKPSS sınavı başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

EKPSS başvurularında son gün geldi: 2020 EKPSS sınavı başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2020 22:08

ÖSYM tarafından gerçekleşen olan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-EKPSS) başvurularında son güne girildi. EKPSS başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre, online işlemlerini tamamlayacak olan adaylar, başvuru ücretlerini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatıracaklar. Peki, 2020 EKPSS sınavı başvurusu nasıl yapılır? İşte, EKPSS başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

26 Nisan'da yapılacak olan EKPSS sınavında son başvuru günü yaklaştı. 24 Ocak ve 12 Şubat tarihleri aralığında gerçekleşecek olan sınavın başvuru işlemleri ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden alınacak. Verilen süre içerisinde henüz başvurularını yapmayan adaylar, EKSS başvuru işlemlerine yönelik araştırmalarını hızlandırdı. İşte, 2020 EKPSS başvuruları hakkında ayrıntılar.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve eğitim bilgileri ile EKPSS/KURA için gereken engel durumuna ilişkin bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını, ÖSYM’nin //www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.

ONLİNE EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olan adayların önceki yıllarda yapılan 2012-ÖMSS ve/veya 2014/2016 EKPSS için bildirdikleri engel bilgileri (hem ÖMSS’ye hem de EKPSS’ye başvuran adayların en son bildirdikleri engel grubu bilgileri) başvuru ekranında yer alacaktır.

Haberin Devamı

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav/kura başvuru ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü saat 23.59’da sona erecektir.

EKPSS BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA ÖDENECEK?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para
yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınav/Kura başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!