YKS EK TERCİH KILAVUZU 2022: Üniversite ek tercihler ne zaman yapılacak, başladı mı? YKS ek tercih kılavuzu için gözler ÖSYM’de

Güncelleme Tarihi:

YKS EK TERCİH KILAVUZU 2022: Üniversite ek tercihler ne zaman yapılacak, başladı mı YKS ek tercih kılavuzu için gözler ÖSYM’de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 07:37

YKS ek tercih tarihleri için geri sayım devam ediyor. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS'de ikinci tercih sürecine gözler çevrildi. ÖSYM tarafından gerçekleşen tercih başvurularında herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen adaylar üniversite ikinci tercih başvurularını yapacaklar. Ek tercihler üniversitelerde boş kontenjan bilgilerine göre alınacak. ÖSYM'nin yayınlayacağı ek tercih kılavuzu adaylar için önem arz edecek. Peki, üniversite ek tercihler ne zaman yapılacak, başladı mı?

Haberin Devamı

YKS ek tercih kılavuzu için araştırmalar hız kazandı. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen YKS’ye giren adaylar tercih sürecini yakından takip ediyorlar. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını ardından üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlandı. Üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. İşte, ek tercihler ile ilgili detaylar.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercihlerinin ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 31 Ağustos 2021 tarihinde açıklanmış ek tercihler ise 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında alınmıştı.

Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

YKS EK TERCİH KILAVUZU 2022: Üniversite ek tercihler ne zaman yapılacak, başladı mı YKS ek tercih kılavuzu için gözler ÖSYM’de

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!