EGM, yeni ehliyetlerde online randevu sistemini kullanıyor!

Güncelleme Tarihi:

EGM, yeni ehliyetlerde online randevu sistemini kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 12:04

Yeni ehliyet dönemi 1 Ocak 2016 tarihinde başladı. İnsanların vakit kaybı yaşamaması için ve sistemli çalışmak adına EGM online randevu sistemini başlattı. Ayrıntılar haberimizde…

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, yılbaşından itibaren eski ehliyetleri değiştirme işlemlerine başladı. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen vatandaşların vakit kaybını önlemek için ehliyet işlemlerinde online randevu sistemi kullanılıyor. Online randevunuzu surucurandevu.egm.gov.tr adresinde ‘’Randevu Al’’ sekmesini tıklayarak alabilirsiniz. Randevunuzu sistem üzerinden aldıktan sonra trafik tescil şubelerinde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 1 Ocak 2016 tarihinde başlayan ehliyet değiştirme işlemleri 5 yıl süre ile devam edecek.

Yeni ehliyeti alabilmek için hangi belgelerle başvurmak gerekiyor?

Öncelikle eski sürücü belgenizin mutlaka yanınızda olması gerekiyor.  Ayrıca kimlik kartınız veya pasaportunuz, yeni tarihli sağlık raporunuz, vergi dairesine veya bankaya vakıf adına yatırdığınız 2 TL ve değerli kağıt masrafı 13 TL’yi yatırdığınıza dair makbuzunuz, arka fonun beyaz olduğu yeni sistem vesikalık fotoğrafınızdan 2 adet ve tüm bunlara ek olarak kan grubunuzu belirten bir yazı ile başvurunuzu yapmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeni ehliyetlerde geçerlilik süresi

Yeni ehliyetinize sahip olduğunuz anda kullanım süreniz işlemeye başlayacak. Yeni ehliyetler dolmuş, otobüs ve kamyona ek olarak çekici sınıftaki araçlarda 5 yıl süre ile geçerli olacak. Bunun dışında kalan tüm araç tiplerinde ise 10 yıl kadar geçerliliğini koruyacak. Ayrıca yeni ehliyetler ile trafik uygunluğu olan 84 ülkede araç kullanabileceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!