E-ticarette yok yok

Güncelleme Tarihi:

E-ticarette yok yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 12:53

Türkiye'de hızla gelişen sanal mağazalarda, Finike portakalından köpekbalığı dişi fosiline kadar her çeşit ürün bulunabiliyor.

Her gün birlerce ürünün satışının gerçekleştirildiği internette, her yerden alınabilecek bilgisayar ve parçaları, cep telefonları, DVD, kitap, müzik albümleri gibi ürünlerin yanında, bulunması zor olan, hatta başka yerde bulunamayacak ürünler ile gayrimenkul ve toplu iğne gibi her fiyatta ürün, “www.gittigidiyor.com” ya da “sahibinden.com” gibi ikinci el ürün sitelerinde gerçekleştiriliyor.

İnternette satışı yapılan ilginç ve nadir ürünlerin başında, koleksiyon malzemeleri geliyor. Pul, para, hat ve yazma gibi koleksiyon ürünlerinin yanında, fiyatları bin YTL'yi geçen, Sultan 2. Abdulhamit'e ait fermanlar, Sultan 5. Mehmet Reşat'a ait beratlar, Osmanlı tapuları ve senetler gibi eski belgeler yer alıyor.

Daha yakın tarihli istenirse de, 50 YTL'ye Hürriyet gazetesinin 1 Mayıs 1948 tarihli ilk sayısı ya da 1938 yılında alınmış belediye otobüsü ehliyeti, 1950'lerden kalma piyango biletleri gibi ilginç ürünler bulunabiliyor.

Diğer ilginç ürünler arasında, 10 kiloluk paketler halinde 21 YTL'den satılan Finike portakalı, 20 YTL'ye satılan ABD'deki Maryland, Florida ve Meksika Körfezinden çıkarılan 2-35 milyon yıl yaşındaki köpek balığı dişi fosilleri, 50 YTL'ye satılan, Meksika'daki yetişen ve içerisinde yaşayan güve zararlısı hareket ettikçe “zıplayan fasulye”ler de yer alıyor.

E-ticaret sitelerinde, yüz binlerce YTL fiyatlı lüks ve spor otomobillerden, her türlü otomobilin en küçük yedek parçasına, yüz binlerce YTL'lik tekne ve yatlardan, gayrimenkullere kadar yüksek meblağlı ürünlerin yanında, “bu da internetten satılır mı?” denilebilecek, 1 YTL'nin altında fiyata alıcı bekleyen makas ve tornavidadan, toplu iğneye, saç tokası ve çoraptan eldivene kadar çok ucuz ürünlere de ulaşmak mümkün.

Ayrıca internetten, yıllık 6 bin YTL'ye çocuklar için kreş hizmeti ve 50 YTL'ye düğün ve özel günlerde video çekimi hizmeti de satın alınabiliyor. Hatta, İstanbul amatör küme takımlarından İmesspor'da forma giyen Engin Kodan gibi, profesyonel takımda oynama hedefine ulaşabilmek için çözümü, kendisini internet aracılığıyla açık artırmayla birkaç bin YTL'ye transfer ücreti belirleyenler dahi çıkıyor.

HAYIR İŞLERİ DE YAPILIYOR

Gittigidiyor.com sitesinde ise müzik sanatçısı Nükhet Duru'nun bir TV kanalında yaptığı “Duru Muhabbetler” adlı programa katılan ünlülerin bağışladığı giysiler, Omurilik Felçlileri Derneği yararına satılıyor.

Sitede satılan ürünler arasında, Cüneyt Arkın'ın imzalı t-shirt'ü, Fatih Kısaparmak'ın gömleği, Belkıs Akkale'nin eteği, Baha'nın kazağı, Yaşar'ın gömleği, Yeşim Salkım'ın ceketi, Akrep Nalan'ın pantolonları, Bengü'nün bluzu, Osman Yağmurdereli'nin gömleği, Garo Mafyan'ın kravatları, gazeteciler Pakize Suda ve Şenay Düdek'in giysileri de yer alıyor.

Açık artırmayla 1 YTL'den başlayan fiyatlar, ünlülerin hayranlarının ilgisiyle yüzlerce YTL'ye kadar çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!