LGS tercihleri E Okul'dan mı yapılacak? E Okul VBS girişi

Güncelleme Tarihi:

LGS tercihleri E Okuldan mı yapılacak E Okul VBS girişi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 12:15

Merakla beklenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler şimdi gözlerini , Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir hizmeti olan e-Okul VBS'ye çevirdi. Peki, e Okul’a giriş nasıl yapılır? LGS tercihleri e Okul üzerinden mi yapılacak?

Haberin Devamı

LGS sonuçları için bekleyiş bugün sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfası üzerinden yayımladığı duyuruda LGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aldıkları puana göre tercih yapacak olan öğrenciler, sonuçların nasıl sorgulanacağını merak ediyor. Peki, LGS sınav sonuçları e Okuldan mı açıklandı? E Okul girişi nasıl yapılır?

E OKUL GİRİŞ VE SINAV SONUCU SORGULAMA

Ortaöğretimden liseye geçecek öğrencilerin gözü kulağı MEB’in (Milli Eğitim Bakanlığı) resmi sayfası ve e Okul sisteminde! 2 Haziran’da girdikleri sınavın sonucunu merak eden öğrenciler, hem Milli Eğitim Bakanlığı’nı hem de bakanlığa bağlı olan e Okul sistemini sık sık ziyaret ediyordu. LGS sonuçlarıhttp://sonuc.meb.gov.tr/ adresi üzerinden açıklandı. Kılavuzda yer alan bilgiye göre, Merkezi Sınav sonuçları online sistem üzerinden açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. 

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E okul’dan yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Bu bölümde doldurmanız gereken bilgiler ise bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilir ve öğrenci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

 

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!