E Okul VBS girişi | E Okul girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E Okul VBS girişi | E Okul girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 10:20

MEB'in en çok tercih edilen ve büyük kolaylık sağlayan sistemi e-Okul'a nasıl girileceği merak konusu oldu. Veli Bilgilendirme Sistemi hizmetine nasıl erişeceğini ve nasıl kullanacağını merak eden vatandaşlar, konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki e-Okul giriş nasıl yapılır? e-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Bir eğitim öğretim dönemi daha geride kaldı ancak E okul sistemi kullanılmaya devam ediyor. Yıl içerisinde gerçekleştirdikleri bazı işlemlerin sonucunu merak eden öğrenciler, e Okul sistemini aktif bir şekilde kullanıyor. Peki, devamsızlık ve yazılı-sözlü notları gibi bilgilerin yer aldığı E okul’a giriş nasıl yapılır?


E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayıta geçebilirsiniz.

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E okul’dan yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Bu bölümde doldurmanız gereken bilgiler ise bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilir ve öğrenci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!