e-Nabız ile grip aşısı sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Nabız ile grip aşısı sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2020 17:34

e-Nabız ile grip aşısı sorgulama Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçti. Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimleri tarafından yazılan reçeteler ile Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sisteminde uygun görülen kişilere, eczaneler tarafından verilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarına ve riskli kişilere aşının kasım ayında yapılacağını bildirdi. Peki, kimler grip aşısı yaptırmalı? İşte, grip aşısı e nabız sorgulama listesi.

Haberin Devamı

Yeni tip corona virüs salgını nedeniyle grip aşısına olan talep arttı. Grip aşısı olabilecek kişilere sınırlama getirildi. Bu yıl grip aşısı ilk etapta sadece yüksek risk grubundaki hastalara yapılacak. Grip aşısı alabilecek kişilerin listesi e-Nabız sistemlerine yüklendi. Aşı fiyatı ise değişmeyerek 72,64 lira olarak belirlendi. Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, riskli gebelere, 65 yaş üstüne, kronik hastalığı olanlara, 5-65 yaş arası 2 kronik rahatsızlığı olanlara ve organ nakli olan kişilere ilk etapta aşı yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Aşı olmak isteyenlerin ilk olarak, E-nabız sistemine erişim sağlayarak bu grubunda yer alıp almadıklarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, ayrıntılar.

E NABIZ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

İNFLUENZA RİSK DURUMU GÖRÜNTÜLEME

Vatandaşlar e Nabız sistemi üzerinden grip aşısı olup olamayacaklarını öğrenebiliyor. Sorgulamada grip aşısında öncelikli olmayan kişiler için şu ifadeler yer alıyor: “İnfluenza (Mevsimsel Grip) Bilgilendirme: İnfluenza açısından 1. öncelikli yüksek risk grubunda değilsiniz. Durumunuz ileride yeniden değerlendirilecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!