E-Devlet şifresi ile askerlik yeri ve celp raporu sorgulaması nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet şifresi ile askerlik yeri ve celp raporu sorgulaması nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 17:41

E-Devlet şifresi ile askerlik yerini öğrenmek çok pratik. E-Devlet şifresi ile askerlik yeri ve celp raporu sorgulaması nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-Devlet'in kolaylıklarından biride askerlik yeri sorgulama. Askerlik yerinizin neresi olduğunu E-Devlet hizmeti ile öğrenebilmeniz için E-Devlet'e şifreniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

Askerliğini Erbaş veya Yedek Subay olarak yapacak olan gençlerin mecburi vatan hizmetini yürütecekleri yeri öğrenmeleri artık çok pratik. Elektronik iletişimde yaşanılan hızlı gelişmeler ile birlikte; askere gideceklerin elektronik ortamda askerlik sorgulaması yapıp askerlik yeri öğrenmeleri mümkün hale geldi. Askerlik yerinizi ve celp raporunuzu E-Devlet uygulamasıyla öğrenebilirsiniz.

E-Devlet şifresi ile askerlik yeri ve celp raporu sorgulaması nasıl yapılır

E-DEVLET NEDİR ?
E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasıdır. Devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay yoldan, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasını hedefler. E-Devlet her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan ulaşmanın adresidir.

Haberin Devamı

E- DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz..

askerlik yeri sorgulama NASIL YAPILIR?
Devlet kurumlarıyla ilgili birçok alanda kullanılan E-Devlet sistemi ile bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden kendilerine ait hesaplara giriş yapan kişiler, görevlerini hangi 'birlikte' gerçekleştireceklerini öğrenebilecekler. turkiye.gov.tr adresinin E-Hizmetler bölümündenMilli Savunma Bakanlığı kısmına girerek işleminizle ilgili kısımları seçebilirsiniz.

ASKERLİK YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Milli Savunma Bakanlığında gerçekleştirebileceğiniz işlemler şunlardır;
Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu
ASAL Randevu Başvuru
Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu
ASAL Celp Dönem Tercihi işlemlerinizi gerçekleştimek için tıklayınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!